Pion nou pe piata pharma: brokerul de medicamente

07/08/2015

Pion nou pe piata pharma: brokerul de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pion-nou-pe-piata-pharma-brokerul-de-medicamente/

broker-medicamenteMinisterul Sanatatii vrea sa aduca pe piata pharma un nou jucator. Este vorba despre brokerul de medicamente.

Acesta ar putea negocia vanzarea de medicamente intre producator, distribuitor, spitale si farmacii.

La un an de la intrarea pe piata din SUA a terapiei interferon free pentru hepatita C, costurile pentru o pastila au scazut de la 1.000 de dolari la 84.

In Romania inca se asteapta introducerea acestei terapii, asta pe cand reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS fac promisiuni de la un an la altul.

“Intotdeauna cand mai este inca cineva care sa negocieze nu poate sa fie decat de bun augur. Pe de alta parte, trebuie atentie mare si la problema exporturile paralele”, spune Marinela Debu, presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, citata de Digi24.

Asta inseamna ca orice persoana juridica din Spatiul Economic European poate negocia stocurile disponibile, lucru care deschide calea catre vanzarea terapiilor ieftine de la noi pe pietele cu profit mai mare.

Proiectul se afla in dezbatere publica si ar putea intra in vigoare in luna septembrie, iar primii afectati ar fi distribuitorii, care ar putea fi nevoiti sa-si reduca adaosurile comerciale.

Brokerul de medicamente si de dispozitive medicale a aparut pentru prima data in SUA in anul 1976.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: