Citu: Vrem ca toata lumea care primeste salariu sa plateasca o contributie (la sanatate) mai mica

12/10/2021

Citu: Vrem ca toata lumea care primeste salariu sa plateasca o contributie (la sanatate) mai mica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-vrem-ca-toata-lumea-care-primeste-salariu-sa-plateasca-o-contributie-la-sanatate-mai-mica/

Executivul analizeaza mai multe variante pentru reducerea costului contributiilor la sanatate, spune premierul interimar Florin Citu.

“Sunt mai multe variante la care ne uitam pentru a face costul acestor contributii sa fie cat mai mic pentru romani. Vom prezenta mai multe variante. Eu ma gandeam, si aceasta este o varianta, cumva sa aratam o reducere a contributiilor pana in 2024 pentru pensii, un plafon, si aceasta varianta stiti ca a existat in Romania pana in 2017. Astazi exista plafoane pentru anumite categorii, ne uitam la toate aceste variante, dar rezultatul final este acela ca vrem ca acest cost sa fie mai mic pentru cetateni. Noi vrem ca toata lumea care primeste salariu in Romania sa plateasca o contributie mai mica. Asta este ceea ce vrem sa facem’, a precuzat Florin Citu, citat de Agerpres.

Precizarile vin in contextul declaratiilor ministrul interimar al finantelor, Dan Vilceanu, care a avansat ideea plafonarii contributiilor la sanatate pentru veniturile mari.

Prim-ministrul Florin Citu a mai adaugat ca sunt scenarii la care se lucreaza si se va aplica aceasta masura in momentul in care se va gasi solutia care nu are impact asupra deficitului.

Etichete: contributie la sanatate, contributii la sanatate, florin citu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa