Plafonarea contributiilor la sanatate | Nasui: Romanii nu sunt saraci, sunt saraciti

11/10/2021

Plafonarea contributiilor la sanatate | Nasui: Romanii nu sunt saraci, sunt saraciti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plafonarea-contributiilor-la-sanatate-nasui-romanii-nu-sunt-saraci-sunt-saraciti/

“Plafonarea contributiilor pentru salariile mari inseamna reducerea taxelor doar pentru cativa. (…) Solutia corecta este una care s-ar aplica intregii populatii. Mai precis sa reducem taxele pe echivalentul unui salariu minim”, scrie Claudiu Nasui, fostul ministru al Economiei, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul demis al Finantelor, Dan Vilceanu a avansat, la finalul saptamanii trecute, ideea plafonarii contributiilor la sanatate pentru veniturile mari.

“E incorect ca cineva cu salariu mare sa plateasca 10%, iar altul cu salariu mic o suma mult mai mica, dar cu aceleasi servicii”, a precizat Dan Vilceanu in emisiunea Ora de Profit.ro.

Afirmatia nu a rams fara replica, de aici si declaratiile fostului ministru al Economiei, Claudiu Nasui, care a adaugat ca “un roman care munceste pe salariul minim nu ar beneficia cu absolut nimic de o plafonare a poverii fiscale pentru cele mai mari salarii”

“Lui, statul i-ar lua in continuare aproape jumatate din munca. El va fi in continuare cel mai taxat cetatean european. Si, din cauza asta, cel mai gonit cetatean de pe piata muncii din propria lui tara. Un rau imens si constant pe care ni-l face statul. Solutia corecta (si simultan liberala) este sa reducem taxele pentru toti romanii si nu doar pentru cativa cu salarii mari.

Romanii nu sunt saraci, sunt saraciti. Abia dupa ce nu o sa mai avem un stat care sa-i tina in saracie printr-o taxare aberanta a muncii putem sa ne permitem fineturi de tipul plafonarii taxelor doar pentru cei mai favorizati.
Numai asa putem avansa ca societate si putem deschide calea cat mai multor romani catre bunastare – mai intai trebuie sa scadem povara fiscala pentru toata lumea.”, a mai scris Claudiu Nasui pe pagina sa de Facebook.

Etichete: plafonarea contributiilor la sanatate, contributii sanatate salariu,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa