Cercetatori si medici din toata lumea vin la Cluj sa dezbata problema traumatismelor cranio-cerebrale

11/04/2019

Cercetatori si medici din toata lumea vin la Cluj sa dezbata problema traumatismelor cranio-cerebrale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatori-si-medici-din-toata-lumea-vin-la-cluj-sa-dezbata-problema-traumatismelor-cranio-cerebrale/

Peste 100 de medici specialisti si cercetatori din lume se reunesc la Cluj, in perioada 11-12 aprilie, la un congres international in cadrul caruia vor dezbate, printre altele, problema traumatismelor cranio-cerebrale (TCC).

“Anual, 15 milioane de persoane sunt afectate de traumatisme cranio-cerebrale. Una dintre cele mai mari manifestari a cercetarii stiintifice medicale din domeniul neurologiei, al 17-lea Congres al Academy for Multidisciplinary Nuerotraumatology, debuteaza maine, 11 Aprilie, ora 9:00, la Cluj Napoca, si va reuni peste 100 de specialisti de top din intreaga lume. Evenimentul se axeaza in mod deosebit pe zona traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) a caror incidenta in randul populatiei inregistreaza anual cresteri alarmante. Una dintre noutatile acestui amplu eveniment va consta in prezentarea in premiera a rezultatelor studiului interventional CAPTAIN, realizat de catre o echipa multidisciplinara de cercetatori din mai multe tari din Europa si Asia”, scrie intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Potrivit specialistilor citati in comunicat, CAPTAIN-RO este unul dintre primele studii in domeniul TCC care urmeaza o abordare cu adevarat multidimensionala, bazata pe scale ce urmaresc complexitatea evolutiei bolii, in scopul imbunatatirii interventiilor care se adreseaza pacientilor cu TCC.

La acest congres medical sunt asteptati cercetatori, neurologi si neurochirurgi din Filipine, Birmania, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Polonia, Ucraina, Rusia, Egipt, Austria, Vietnam, Germania, Elvetia, Lituania, Belarus, Slovenia si Romania.

Etichete: traumatisme cranio-cerebrale, congres medical, conferinta medicala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate