Cercetatori si medici din toata lumea vin la Cluj sa dezbata problema traumatismelor cranio-cerebrale

11/04/2019

Cercetatori si medici din toata lumea vin la Cluj sa dezbata problema traumatismelor cranio-cerebrale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatori-si-medici-din-toata-lumea-vin-la-cluj-sa-dezbata-problema-traumatismelor-cranio-cerebrale/

Peste 100 de medici specialisti si cercetatori din lume se reunesc la Cluj, in perioada 11-12 aprilie, la un congres international in cadrul caruia vor dezbate, printre altele, problema traumatismelor cranio-cerebrale (TCC).

“Anual, 15 milioane de persoane sunt afectate de traumatisme cranio-cerebrale. Una dintre cele mai mari manifestari a cercetarii stiintifice medicale din domeniul neurologiei, al 17-lea Congres al Academy for Multidisciplinary Nuerotraumatology, debuteaza maine, 11 Aprilie, ora 9:00, la Cluj Napoca, si va reuni peste 100 de specialisti de top din intreaga lume. Evenimentul se axeaza in mod deosebit pe zona traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) a caror incidenta in randul populatiei inregistreaza anual cresteri alarmante. Una dintre noutatile acestui amplu eveniment va consta in prezentarea in premiera a rezultatelor studiului interventional CAPTAIN, realizat de catre o echipa multidisciplinara de cercetatori din mai multe tari din Europa si Asia”, scrie intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Potrivit specialistilor citati in comunicat, CAPTAIN-RO este unul dintre primele studii in domeniul TCC care urmeaza o abordare cu adevarat multidimensionala, bazata pe scale ce urmaresc complexitatea evolutiei bolii, in scopul imbunatatirii interventiilor care se adreseaza pacientilor cu TCC.

La acest congres medical sunt asteptati cercetatori, neurologi si neurochirurgi din Filipine, Birmania, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Polonia, Ucraina, Rusia, Egipt, Austria, Vietnam, Germania, Elvetia, Lituania, Belarus, Slovenia si Romania.

Etichete: traumatisme cranio-cerebrale, congres medical, conferinta medicala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati