In ce cazuri medicul specialist castiga in fata medicului de familie

19/06/2014

In ce cazuri medicul specialist castiga in fata medicului de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-cazuri-medicul-specialist-castiga-fata-medicului-de-familie/

Pentru medicii de familie a crescut procentul acordat per capitaPacientii romani se declara multumiti de consultatiile la cabinetul medicului de familie, de comunicarea medic-pacient sau de explicatiile de la medic. Pacientii considera insa ca durata de asteptare pentru a intra la consultatie este uneori prea mare. Astfel doar 57% dintre ei sunt multumiti de timpul asteptarii dar si al consultatiei la cabinet, conform unui nou studiu Confido realizat la initiativa Institutului Aspen Romania.

78% dintre pacientii romani sunt multumiti ca se pot programa la cabinet

Studiul Confido a analizat gradul de multumire a pacientilor romani in ceea ce priveste consultatiile la medicul de familie si la cabinetul medicului specialist.

In privinta programarii la cabinet, medicul de familie a castigat in fata medicului specialist de vreme ce pacientii apreciaza intr-un procent mai mare eficientizarea serviciilor in urma programarii. Astfel, 78% dintre pacientii romani sunt multumiti de usurinta cu care au reusit sa-si faca o programare la medicul de familie.

77% dintre romani apreciaza comportamentul medicilor de familie la cabinet

In privinta comportamentului medicilor in timpul consultatiilor, medicii specialisti castiga in fata medicilor de familie cu cateva procente, de vreme ce 81% dintre pacienti apreciaza ca fiind peste asteptari comportamentul medicilor specialisti.

Serviciile medicale ale specialistilor sunt mai apreciate de pacienti

Si in ceea ce priveste serviciile medicale acordate, medicii specialisti sunt mai apreciati decat medicii de familie. Astfel 57% dintre pacienti sunt multumiti de serviciile medicilor de familie, in timp ce 68% dintre pacienti apreciaza in aces caz serviciile oferite de specialisti.

Pacientii sunt multumiti de explicatiile primite la consultatii

Pacientii romani apreciaza calitatea comunicarii medic-pacient si a explicatiilor primite in timpul consultatiilor atat in cazul medicului de familie (73%) cat si al medicului specialist (79%).

Pacientii romani au incredere in medicii din tara

74% dintre pacienti au incredere in recomandarile medicilor de familie, in timp ce 82% au mai multa incredere in medicul specialist.

63% dintre pacienti ar recomanda serviciile oferite de medicul de familie, iar 77% dintre ei pe cele ale medicului specialist.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

1 Comentarii

  1. mutascu-buculeiana-maria says:

    nu este chiar asa. iar medicul de familie face toate specializarile si toate varstele si foarte multa munca pe teren si mai multe garzi ca la specialist care au in spitale mai multi angajati, si pe o singura specializare si doar adulti sau copii. in plus medicul de familie stie toata familia, generatia si ajuta pacientii si pentru alte probleme si este mult mai ieftin si mai repede rezolvat si nu plimbat intre sectii. in plus medicul de familie are foarte multa birocratie , este conducator al unor firme fiindca sunt cabinetele lor si nu doar angajati sa se ocupe doar de medicina si pacienti.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ioana Mihaila: Diferentele de raportare la decese au existat si exista de la inceputul pandemiei

Experti: Pandemia putea fi evitata | Sunt necesare reforme ale sistemelor de alerta si prevenire

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni