Cancerul nu iarta! Tot mai multi romani tineri sufera de aceasta boala

16/10/2015

Cancerul nu iarta! Tot mai multi romani tineri sufera de aceasta boala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cancerul-nu-iarta-tot-mai-multi-romani-tineri-sufera-de-aceasta-boala/

Mersul pe jos ne mentine in forma psihicul, indiferent de varstaTot mai multi pacienti bolnavi de cancer in Romania. Si, mai ingrijorator este faptul ca acestia sunt din ce in ce mai tineri.

“Recrudescenta cancerului in Romania este in crestere. Din nefericire, sesizam stadialitatea mare — 3 si 4. Deja, sunt stadiile care au complicatii ale bolii. In cancerologie terapia se efectueaza dupa stadiul si tipul de celula canceroasa. Depistarea cancerului inseamna sa ai in tara un sistem de screening, in care, periodic, dupa decada de varsta in care te gasesti, sa ai o ritmicitate in a fi controlat. In felul acesta sistemul ar decanta cazuri complicate care inseamna stadiul 3 si 4, care inseamna internari, tratamente lungi, complexe, cheltuieli foarte mari pentru sistem. In cazurile de stadiul 0, 1, 2, in care aceasta patologie este sesizata din timp, terapia are eficienta mai mare si costuri mai mici”, a afirmat prof. dr. Mircea Beuran, presedintele Societatii Romane de Chirurgie

Medicului de familie are un rol foarte important in depistarea cancerului, in general.

“Medicul de familie, cel care tine lucrurile in mana intr-o populatie, ar trebui sa faca intai o evaluare, vizavi de genetica, pentru ca la unii cancerul este si la 20 de ani si la 30 de ani si la 40 de ani”, a mai afirmat Beuran, conform Agerpres.

Pe langa importanta unui program national de screening, unul larg, de la copil pana la varstele cele mai inaintate, prof. Beuran a subliniat si importanta alimentatie

Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, Mircea Beuran, a mai precizat ca printre afectiunile benigne care netratate pot duce la afectiuni maligne se numara boala de reflux gastro-esofagian, hernia hiatala, boala Beret, esofagitele de reflux care pot fi acide sau alcaline, gastritele care pot fi de alimentatie, alcoolice, ale fumatorilor, dar si bolile de insotire in cadrul hepatitelor cronice, cirozelor.

Citeste si Studiu: Antioxidantii dezvolta metastazele in cazul melanomului

Intarzie imbatranirea si au si alte beneficii pentru sanatate, dar de curand, cercetatorii au descoperit ca antioxidantii, in cazul bolnavilor de cancer de piele, fac mai mult rau.

Citeste si Studiu: Veninul viespiilor braziliene distruge tumorile canceroase

Veninul unor viespii din Brazilia ar putea deveni o arma de lupta impotriva cancerului.

Citeste si Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

Oamenii de stiinta americani au facut o descoperire revolutionara, care ar putea schimba lumea. Ei au gasit o metoda de a stopa cancerul prin care celulele tumorale sunt transformate in unele din nou sanatoase.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: