Campanie de consultatii gratuite pentru pacientii cu psoriazis, 1 aprilie – 30 iunie 2014

20/03/2014

Campanie de consultatii gratuite pentru pacientii cu psoriazis, 1 aprilie – 30 iunie 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-consultatii-gratuite-pentru-pacientii-cu-psoriazis-1-aprilie-30-iunie-2014/

poza cancerul la sanIn perioada 1 aprilie – 30 iunie 2014, medicii de familie le pot recomanda pacientilor cu psoriazis consultatii gratuite prin Campania nationala “Abordare multidisciplinara a psoriazisului”. In cadrul acesti campanii, pacientii vor beneficia de consultatii atat de la un dermatolog, cat si de la un nutritionist si un psiholog.

Medicul de familie cu rol esential in abordarea multdisciplinara a psoriazisului

Statisticile arata ca mai mult de 4% din populatie se confrunta cu psoriazisul. Ingrijorator este faptul ca tot mai multi pacienti cu psoriazis se confrunta cu depresie sau frustrare.

Statisticile arata ca 1 din 3 pacienti cu psoriazis s-a gandit la un moment la sinucidere.

In acest caz, interventia medicului de familie in consilierea pacientului cu psoriazis dar si in indrumarea acestuia catre un psiholog este fundamental.

In Romania nu exista un registru de psoriazis

Dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societatii Romane de Dermatologie a precizat ca in Romania, fata de alte tari europene, nu exista un  registru de psoriazis.

Societatea Romana de Dermatologie are in plan sa dezvolte un registru de boli dermatologice.

“Nu exista o estimare clara. Se spune ca in jur de 2 – 4% din populatie este afectata de aceasta afectiune. Din punctual nostru de vedere procentul este mai mare de 6 – 8%, chiar 10% din populatie. Poate aparea la orice varsta”, a precizat dr. Alin Nicolaescu.

In ce orase se desfasoara Campania “Abordare multidisciplinara a psoriazisului”

Medicii de familie le pot recomanda pacientilor cu psoriazis sa solicite consultatiile gratuite in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta si Cluj.

Pentru programarea consultatiilor, pacientii trebuie sa sune la numarul de telefon 0720977816 de luni pana joi intre orele 10.000 – 16.00.

Pentru mai multe informatii despre simptomele, diagnosticarea si complicatiile in Psoriazis, consultati cursul EMC Psoriazis disponibil online pe platforma FormareMedicala si creditat cu 12 puncte EMC.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Anca says:

    Buna ziua. Eu am avut psoriazis iar mama s-a adresat Părintelui staret Ioil Corbu/ Falticeni de la Mănăstirea Leucusesti iar parintele cu ajutorul sfintelor rugaciuni, la doar o zi dupa discutie, a reusit sa faca reala vindecarea mea. Practic cu ajutorul rugaciunilor catre Bunul Dumnezeu am reusit sa ma vindec de aceasta grea boala. Contactati Parintele, mergeti la manastirea sa si vei vedea ca veti fi ajutati daca aveti incredere. Doamne ajuta!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: