Campanie de informare a populatiei referitoare la comprimatele de iodura de potasiu

04/04/2022
Campanie de informare a populatiei referitoare la comprimatele de iodura de potasiu

Campanie de informare a populatiei referitoare la comprimatele de iodura de potasiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-de-informare-a-populatiei-referitoare-la-comprimatele-de-iodura-de-potasiu/

Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii demareaza campania de informare a populatiei referitoare la modul de administrare si de pastrare a comprimatelor de iodura de potasiu.

“Mentionam ca, in momentul de fata, nu exista niciun pericol care sa faca necesara administrarea acestor pastile. Campania de informare publica, distributia si dezvoltarea deprinderilor preventive in randul populatiei sunt in responsabilitatea Mnisterului Sanatatii.”, se precizeaza intr-o informare a ministerului.

Potrivit sursei citate, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor stabili procedura legala pentru distribuirea pastilelor de iodura de potasiu pentru populatia cu varsta intre 0 si 40 de ani.

Ministerul Sanatatii mai transmite ca “distribuirea comprimatelor va incepe in a doua jumatate a lunii aprilie a.c.”

Institutia preciza, saptamana trecuta, ca administrarea pastilelor de iodura de potasiu trebuie facuta in cazul unei urgente exclusiv la indicatiile autoritatilor. Tratamentul se va administra optim in maxim 8 ore de la anuntul autoritatilor, in cazul unui incident nuclear.

“Nu se recomanda administrarea iodurii de potasiu dupa mai mult 24 de ore de la expunerea persoanelor la iodul radioactiv. Administrarea se face in doza unica”, a precizat Ministerul Sanatatiiintr-un document.

Etichete: comprimate iodura de potasiu, ministerul sanatatii,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: