Bauturile cu indulcitori hipocalorici pot avea un efect in scaderea in greutate

27/05/2014

Bauturile cu indulcitori hipocalorici pot avea un efect in scaderea in greutate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bauturile-cu-indulcitori-hipocalorici-pot-avea-un-efect-scaderea-greutate/

masadedimineataRezultatele studiului publicat pe 27 mai 2014 in revista de specialitate “Obesity” confirma faptul ca bauturile care contin indulcitori hipocalorici pot ajuta oamenii sa-si reduca greutatea si senzatia de foame cand fac parte dintr-un program de scadere in greutate, conform unui comunicat ISA (International Sweeteners Association). Cercetarea arata ca indulcitorii hipocalorici pot fi optiuni importante care sa ajute oamenii sa adopte diete sanatoase, fara a renunta sa se bucure de gustul dulce. Cercetarea a fost condusa de cercetatori de la Universitatea din Colorado si Universitatea Temple, experti in domeniul nutritiei si obezitatii.

Persoanele care au consumat bauturi hipocalorice au pierdut in greutate cu 45% mai mult decat cei care au consumat apa

In cadrul studiului facut public in revista “Obesity”, a fost analizat timp de 12 saptamani un program de dieta la 279 de persoane.

Grupul de control a agreat sa bea cel putin 700 ml apa / zi .

Ei au avut permisiunea sa manance alimente ce contin indulcitori hipocalorici, dar au agreat sa nu bea bauturi dietetice sau sa-si puna inlocuitori de zahar in cafea, ceai sau alte bauturi.

Grupul cu bauturi hipocalorice a agreat sa bea cel putin 700 ml pe zi din bauturi indulcite cu indulcitori hipocalorici.

La persoanele care au consumat bauturi hipocalorice s-a observat reducerea de 2 ori mai mare a LDL colesterol, asa numitul colesterol rau, care este legat de bolile cardiace, fata de grupul de control care a baut apa.

Persoanele care-au baut bauturi hipocalorice au raportat reducerea senzatiei de foame fata grupul de control care a consumat doar apa.

Rezultatele integrale ale studiului pot fi consultate in comunicatul oficial ISA.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: