Stiri medicale

Bauturile cu indulcitori hipocalorici pot avea un efect in scaderea in greutate

Data ultimei actualizari: 29/07/2014

masadedimineataRezultatele studiului publicat pe 27 mai 2014 in revista de specialitate “Obesity” confirma faptul ca bauturile care contin indulcitori hipocalorici pot ajuta oamenii sa-si reduca greutatea si senzatia de foame cand fac parte dintr-un program de scadere in greutate, conform unui comunicat ISA (International Sweeteners Association). Cercetarea arata ca indulcitorii hipocalorici pot fi optiuni importante care sa ajute oamenii sa adopte diete sanatoase, fara a renunta sa se bucure de gustul dulce. Cercetarea a fost condusa de cercetatori de la Universitatea din Colorado si Universitatea Temple, experti in domeniul nutritiei si obezitatii.

Persoanele care au consumat bauturi hipocalorice au pierdut in greutate cu 45% mai mult decat cei care au consumat apa

In cadrul studiului facut public in revista “Obesity”, a fost analizat timp de 12 saptamani un program de dieta la 279 de persoane.

Grupul de control a agreat sa bea cel putin 700 ml apa / zi .

Ei au avut permisiunea sa manance alimente ce contin indulcitori hipocalorici, dar au agreat sa nu bea bauturi dietetice sau sa-si puna inlocuitori de zahar in cafea, ceai sau alte bauturi.

Grupul cu bauturi hipocalorice a agreat sa bea cel putin 700 ml pe zi din bauturi indulcite cu indulcitori hipocalorici.

La persoanele care au consumat bauturi hipocalorice s-a observat reducerea de 2 ori mai mare a LDL colesterol, asa numitul colesterol rau, care este legat de bolile cardiace, fata de grupul de control care a baut apa.

Persoanele care-au baut bauturi hipocalorice au raportat reducerea senzatiei de foame fata grupul de control care a consumat doar apa.

Rezultatele integrale ale studiului pot fi consultate in comunicatul oficial ISA.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.