Atentionare de calatorie in Ucraina din cauza epidemiei de rujeola

22/01/2018

Atentionare de calatorie in Ucraina din cauza epidemiei de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentionare-de-calatorie-in-ucraina-din-cauza-epidemiei-de-rujeola/


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca potrivit datelor transmise de Ministerul Sanatatii din Ucraina, in aceasta tara continua sa se inregistreze noi focare de rujeola.

Potrivit Centrului de Sanatate Publica al Ministerului Sanatatii al Ucrainei, in primele doua saptamani din 2018 s-au inregistrat 1.285 de cazuri de rujeola (856 copii si 429 adulti). Cele mai multe cazuri au fost raportate in regiunile Ivano-Frankivsk: 275, Cernauti: 274, Transcarpatia: 194 si Odessa: 157,  scrie intr-un comunicat al MAE.

Continut educational:

Conform datelor statistice furnizate de autoritatile de resort din Ucraina, in 2017 au fost inregistrate 4.782 de cazuri de rujeola (1.292 adulti si 3.490 copii) in 24 de regiuni din Ucraina. Incepand cu luna septembrie 2017, institutiile locale au demarat o campanie intensiva de vaccinare a minorilor.

“Recomandarea medicala a specialistilor consta in a va verifica statusul vaccinal pentru rujeola / antecedentele de boala si, daca este cazul, sa va vaccinati antirujeolic cu minim doua saptamani inainte de efectuarea calatoriei. De asemenea, se recomanda evitarea adunarilor si a locurilor publice unde boala se poate raspandi usor”, precizeaza  MAE.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: