Ordonanta in lucru: Tarife mai mari pentru medicii de familie care vaccineaza la domiciliu

16/07/2021

Ordonanta in lucru: Tarife mai mari pentru medicii de familie care vaccineaza la domiciliu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arife-mai-mari-pentru-medicii-de-familie-care-vaccineaza/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat ca pentru accelerarea vaccinarii anti-COVID-19 in mediul rural ministerul isi propune sa incurajeze medicii de familie, autoritatile locale si preotii sa se implice.

Demnitarul a adaugat ca este in lucru o ordonanta prin care medicii de familie sa primeasca bani in plus pentru vaccinarea la domiciliu.

“Vrem sa incurajam medicii de familie, autoritatile locale si preotii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, sa mearga mai departe si sa ii incurajeze sa se vaccineze. In plus, avem in lucru o ordonanta prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care il ofera la domiciliul pacientului, fie ca este varstnic, fie ca este nedeplasabil, fie ca e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai aceasta vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacientii cu boli cronice vom incepe vaccinarea in ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a tinti mai bine acele persoane care sunt si la cel mai mare risc de a contracta si a dezvolta complicatii in caz de infectie cu coronavirus. Acestea sunt masurile pe care Ministerul Sanatatii le dezvolta, dar, impreuna cu CNCAV-ul, participam la activitatile din caravanele de vaccinare, din actiunea ‘Orasul vaccineaza satul’ “, a declarat ministrul Ioana Mihaila, potrivit Agerpres.

In cadrul unei intrevederi dintre comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Stella Kyriakides si ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, oficialul roman a transmis ca tara noastra continua eforturile de crestere a numarului de persoane vaccinate, mai ales in mediul rural si in randul populatiei vulnerabile.

Potrivit oficialului roman, printre obiective se numara inclusiv demararea procesului de vaccinare in ambulatoriile de specialitate si cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie.

Etichete: tarife medici de familie vaccinare, vaccinare anti-covid la domiciliu,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie