Mihaila: Cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie

16/07/2021
Mihaila: Cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie

Mihaila: Cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihaila-cresterea-capacitatii-de-vaccinare/

In cadrul unei intrevederi dintre comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Stella Kyriakides si ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, oficialul roman a transmis ca tara noastra continua eforturile de crestere a numarului de persoane vaccinate, mai ales in mediul rural si in randul populatiei vulnerabile.

Printre obiective se numara inclusiv demararea procesului de vaccinare in ambulatoriile de specialitate si cresterea capacitatii de vaccinare in cabinetele medicilor de familie, potrivit unei infomari MS.

Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea in perioada aceasta, alaturi de Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, mobilizam resursele mai ales in mediul rural si in randul populatiei vulnerabile pentru a creste si acolo rata de vaccinare. Ne concentram eforturile pe cresterea capacitatii de vaccinare la cabinetele medicilor de familie si pentru demararea vaccinarii in ambulatoriile de specialitate din spitale“, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

Salut eforturile Romaniei de a accelera campania de vaccinare. In prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare sa se dubleze pe masura ce inaintam in vara. Mesajul meu se adreseaza tuturor romanilor – vaccinurile functioneaza, vaccinurile protejeaza, vaccinurile ne apara atat pe noi, cat si familiile si sistemele noastre de sanatate. Ar trebui sa profitam la maximum de aceasta oportunitate pentru a reveni la viata noastra normala”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a avut vineri, 16 iulie a.c., la sediul ministerului, o intrevedere cu comisarul european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, Stella Kyriakides, principalele teme de discutie vizand campania de vaccinare impotriva COVID-19 si intarirea cooperarii si coordonarii intre statele membre si institutiile europene in domeniul sanatatii pentru consolidarea raspunsului si rezilientei sistemelor de sanatate la crize sanitare.

Anterior intrevederii, comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, a solicitat Romaniei dublarea eforturilor de vaccinare in perioada urmatoare.

Etichete: vaccinare in cabinetele medicilor de familie, vaccinare in ambulatorii de specialitate, Stella Kyriakides, Ioana Mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: