Aparatura performanta pentru interventii chirurgicale pe creier si coloana vertebrala, la Galati

04/12/2019

Aparatura performanta pentru interventii chirurgicale pe creier si coloana vertebrala, la Galati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aparatura-performanta-pentru-interventii-chirurgicale-pe-creier-si-coloana-vertebrala-la-galati/

Sectia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Galati a fost dotata cu un sistem performant pentru interventii chirurgicale pe creier si coloana vertebrala, investitie unica in sud-estul tarii, potrivit unui comunicat de presa transmis de Consiliul Judetean Galati.

Investitia reprezinta un dispozitiv de neuronavigatie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator si o trusa endoscopica.

Echipamentul medical urmeaza sa fie montat in sala de operatie, iar personalul medical va face pregatire pentru acest tip de aparatura.

Continut educational:

“Practic, cu acest sistem de ultima generatie, Galatiul devine un centru regional de neurochirurgie. In plus, acum avem a doua cea mai dotata sectie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obtinute la tomograf, astfel incat medicii sa poata localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot indeparta pe cale chirurgicala tumorile si hematoamele, fara afectarea vaselor de sange ale creierului. Noul echipament permite medicilor sa vada chiar in timpul interventiilor chirurgicale daca mai exista tesut tumoral, iar cu trusa endoscopica se pot realiza si la Galati operatii de hernie de disc minim invazive. In plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii pasi si in domeniul neurochirurgiei vasculare”, a declarat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, conform sursei citate.

Valoarea acestei investitii este de 4.949.983 lei. Banii vin de la Ministerul Sanatatii, o parte, iar restul de la Consiliul Judetean Galati.

Etichete: spitalul clinic judetean de urgenta galati, sectie de neurochirurgie, interventii chirurgicale pe creier, interventii chirurgicale coloana, aparatura medicala performanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: