Pacientii se alatura medicilor in miscarea de protest

17/08/2015

Pacientii se alatura medicilor in miscarea de protest

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-se-alatura-medicilor-in-miscarea-de-protest/

Testul de mers timp de sase minute indica risc de deces la pacientii cu BPOCCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania transmite intr-un comunicat de presa ca va sustine demersurile revendicative ale medicilor.

 “Intelegem perfect ca rabdarea medicilor a ajuns la final. Sunt putini, muncesc extrem de mult si sunt platiti foarte prost. Imi doresc ca medicul care ma opereaza sa nu se gandeasca in acel moment cu ce plateste facturile, imi doresc sa fie preocupat exclusiv de actul medical. Pacientii sunt alaturi de medici in ceea ce fac in acest moment si nu se vor intoarce impotriva lor pastrand puternica relatia medic pacient. Ca pacient, imi doresc in egala masura tratamente performante, servicii medicale de calitate si medici bine pregatiti. Nu as vrea ca toti medicii valorosi sa lucreze in strainatate. Consider ca acest lucru se poate face doar prin alocarea a 6% din PIB catre sanatate”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

In prezent, un numar de peste 22.000 de oameni s-au coalizat pe Facebook intr-un grup de protest impotriva salariilor mici si a conditiilor din intreg sistemul de sanatate .

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania are in intentie sa lanseze o campanie numita “Pacient de Romania. 6% pentru sanatate”.

 Citeste si Protestul medicilor de pe Facebook duce la aliante

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: