Miscarea medicilor din online, tot mai puternica. Banicioiu a vorbit

17/08/2015

Miscarea medicilor din online, tot mai puternica. Banicioiu a vorbit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/miscarea-medicilor-din-online-tot-mai-puternica-banicioiu-a-vorbit/

mediciMinistrul Nicolae Banicioiu afirma ca va incerca sa gaseasca solutii de majorare a veniturilor medicilor. Anuntul a fost facut pe contului sau de Facebook, dupa ce medicii s-au constituit intr-un grup de protest online.

“Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!”, a scris sambata, 15 august, ministrul Sanatatii pe pagina sa de Facebook.

In aceeasi postare, el isi mai  exprima convingerea ca “impreuna — toate puterile statului” vor gasi o solutie pentru medici.

“Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna — toate puterile statului — vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune”, spune Banicioiu.

Grupul creat de putin timp pe Facebook, numit “Medici gata de greva! Solicitam salarii decente”  capata amploare pe zi ce trece. Saptamana trecuta joi, in grup erau inscrisi putin peste 7000 de membrii. Astazi, luni, la ora redactarii acestei stiri, grupul are nu mai putin de 21.106 membri.

Se pare ca aceasta miscare a stat la baza afirmatiilor ministrului Banicioiu.

“Am vazut in aceste zile reactia medicilor si voi face tot posibilul ca meseria aceasta sa primeasca respectul cuvenit. Ca medic, sunt alaturi de colegii mei, care lucreaza zi de zi pentru binele tuturor pacientilor, in conditii si cu salarii care nu reflecta importanta medicilor si a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, stiu cata munca si daruire trebuie zi de zi, ora de ora, depuse de colegii mei pentru a-si indeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat si am reusit, cu sprijinul premierului Victor Ponta si al colegilor mei, sa deblocam posturi, sa redeschidem spitale inchise de cei care acum vin cu solutii miraculoase, dar care nu au facut nimic cat au fost la guvernare. Am reusit sa majoram veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de facut. Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii a propus modificarea legii Sanatatii pentru scoaterea medicului de sub statutul de functionar public!”, mai scrie Nicolae Banicioiu.

Pe Facebook, doctorii solicita, printre altele, eliminarea statutului de functionar public al medicului si salarii decente.

Citeste si Medicii iau atitudine in spatiul online

Citeste si ICCJ: Medicii din spitalele de stat n-au voie sa primeasca plati suplimentare sau donatii de la pacienti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: