Alerta de rujeola in Europa. In Romania s-au confirmat cele mai multe cazuri

21/02/2018

Alerta de rujeola in Europa. In Romania s-au confirmat cele mai multe cazuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alerta-de-rujeola-in-europa-in-romania-s-au-confirmat-cele-mai-multe-cazuri/


Rujeola inca face victime in Europa, iar numarul acestora nu este deloc de neglijat. Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat de curand un avertisment si atrage din nou atentia ca una dintre cauze este lipsa vaccinarii.

In 2017 au fost de patru ori mai multe cazuri de imbolnavire pe continent decat in 2016, adica peste 20.000 de persoane au contractat virusul. Aproape jumatate din aceste cazuri s-au inregistrat in tara noastra. De la 1 ianuarie 2017 si pana azi, 38 de oameni au murit in Romania din cauza complicatiilor provocate de rujeola.

Conducerea Ministerului Sanatatii a precizat ca au avut loc intalniri cu reprezentantii OMS pe aceasta tema si ca este nevoie sa luam masuri urgente.

Ministrul Sorina Pintea a precizat ca vina pentru situatia inregistrata in Romania “este a noastra, a tuturor, pentru ca nu am fost in stare sa comunicam ceea ce trebuia comunicat”.

Continut educational:

“E nevoie urgent de o lege a vaccinarii. Ea se afla in Camera Deputatilor, va trebui de urgenta sa ne intalnim cu toti cei implicati, sa gasim o solutie astfel incat sa putem sa rezolvam aceasta problema. Nu se va rezolva intr-un an, dar trebuie sa facem ceva”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Digi24.

Potrivit INSP, pana in prezent, in Romania au fost confirmate peste 10.800 de cazuri de rujeola si s-au inregistrat 38 de decese.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti: Pandemia putea fi evitata | Sunt necesare reforme ale sistemelor de alerta si prevenire

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2