Adriana Pistol: Este evident faptul ca tulpina Delta este dominanta

08/10/2021

Adriana Pistol: Este evident faptul ca tulpina Delta este dominanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adriana-pistol-este-mai-mult-decat-evident-faptul-ca-tulpina-delta-este-dominanta/

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 este dominanta in Romania, in prezent, potrivit medicilor. Adriana Pistol, Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, a precizat, vineri ca in ultimele 3-4 saptamani nu s-au inregistrat alte tulpini ale acestui coronavirus.

“Din totalul de 4.522 de tulpini care au fost secventiate pana la data de 3 octombrie, respectiv 58,8% au fost numai cu varianta Delta. In mod practic, de 3-4 saptamani nu mai inregistram si alte tipuri. Este mai mult decat evident faptul ca tulpina Delta este dominanta”, a declarat Adriana Pistol, directorul CNSCBT, vineri, intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat, intr-o alta conferinta de presa care a avut loc tot saptamana aceasta, ca “daca vom pastra acelasi trend in care nu facem nimic, nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi.”

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 13.854 de cazuri noi de infectii cu SARS-CoV 2 si un nou record in privinta deceselor, 385. Romania nu mai avea, vineri, niciun pat liber la ATI, iar la unele spitale din Capitala s-au format coloane de ambulate cu pacientii care asteptau eliberarea unui loc.

Unaria s-a oferit sa ajute Romania in lupta cu valul patru al pandemiei, val care compleseste sistemul sanitar. Timpii de raspuns ai Serviciului de Ambulanta a ajuns, in unele judete, de la 8 ore pentru urgente majore, pana la 5 zile pentru testare.

Etichete: tulpina delta, cazuri noi covid-19, adriana pistol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: