Adriana Pistol: Nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi

06/10/2021

Adriana Pistol: Nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adriana-pistol-nu-suntem-departe-de-20-000-de-cazuri-pe-zi/

Pe fondul neincrederii in autoritati si in vaccinarea anti-Covid, Romania lupta destul de greu cu pandemia. Sistemul de sanatate functioneaza mult peste capacitatea maxima, personalul sanitar este in prag de burnout, iar locuri la ATI nu prea se mai gasesc. Asta in timp ce avem mii de cazuri noi de Covid in fiecare zi. Daca lucrurile vor continua asa, medicii previzioneaza un scenariu si mai sumbru.

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, spune ca suntem aproape de 20.000 de cazuri de Covid zilnic

” Daca vom pastra acelasi trend in care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000 de cazuri pe zi”, a declarat Adriana Pistol, directorul CNSCBT, intr-o conferinta de presa, ocazie cu care a reiterat necesitatea vaccinarii si a respectarii masurilor in vigoare.

Reamintim ca autoritatile au decis sa reinstituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice deschise, in toate localitatile in care incidenta cazurilor Covid este mai mare de 6 la mia de locuitori.

Miercuri, potrivit Grupului de Comunicare Strategica, 65 de orase si peste 300 de comune depaseau incidenta de 6 cazuri la mia de locuitori. In Bucuresti, rata de incidenta, a depasit 10 la mia de locuitori.

Etichete: cazuri covid, dr adriana pistol, masca obligatorie, incidenta covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: