Timp de raspuns la Ambulanta, de la 8 ore pana la 5 zile. Citu: Este inadmisibil!

08/10/2021
Timp de raspuns la Ambulanta, de la 8 ore pana la 5 zile. Citu: Este inadmisibil!

Timp de raspuns la Ambulanta, de la 8 ore pana la 5 zile. Citu: Este inadmisibil!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/timp-de-raspuns-la-ambulanta-de-la-8-ore-pana-la-5-zile/

Prim-ministrul Florin Citu solicitat remedierea rapida a problemelor din unele judete, unde timpii de raspuns ai Serviciului de Ambulanta inregistreaza intarzieri de la cateva ore pana la cateva zile, situatie catalogata drept “inadmisibila”.

“O situatie care trebuie neaparat remediata. S-a ajuns, in luna septembrie, ca in anumite judete timpul de raspuns pentru urgente majore sa fie de 5 sau 8 ore la Ambulanta, iar pentru solicitari de testare COVID-19 sunt judete in care ambulanta cu echipajul de testare se prezinta la solicitare si cu 5 zile intarziere. Asa ceva este inadmisibil! Va rog sa remediati foarte rapid aceasta situatie! Nu asa a fost pregatit sau asta arata ca nu a fost pregatit valul 4. In luna iunie, timpul de raspuns era mult mai mic chiar si pentru testare se ajungea imediat”, a spus premierul interimar Florin Citu, vineri, in cadrul unei videoconferinte cu reprezentantii Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei.

In cadrul videoconferintei, el a mai precizat ca, responsabilii din Ministerul Sanatatii care nu au tinut cont de solicitarile unitatilor medicale pentru repartizarea sau donarea de ventilatoare necesare tratamentului bolnavilor de Covid-19, trebuie sa raspunda chiar cu functia.

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategica, in Romania, vineri, aproape tara se afla in scenariul rosu. In afara de trei judete cu o incidenta de sub 3 la mie, toate celelalte sunt intr-o situatie critica. Cea mai grava situatie, la ora transmiterii acestei stiri, se inregistreaza in judetul Ilfov, unde incidenta a depasit 12%.

Etichete: timp de raspuns ambulanta, solicitari ambulanta, cazuri covid romania, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: