Activitatea in spitalele suport Covid va reveni la normal pana la 30 septembrie

28/03/2022

Activitatea in spitalele suport Covid va reveni la normal pana la 30 septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-in-spitalele-suport-covid-va-reveni-la-normal-pana-la-30-septembrie/

Activitatea in spitalele suport Covid va reveni la normal, in mod progresiv, pana la data de 30 septembrie, a anuntat ministrul Alexandru Rafila.

In acest sens, exista si o initiativa legislativa care se afla in curs de avizare la Guvern.

Toate aceste spitale vor putea sa consulte toate tipurile de pacienti. Va exista o zona pentru pacientii cu noul coronavirus, dar ideea este ca macar pana la 30 septembrie sa putem sa revenim progresiv la activitate normala. Din cauza asta vom asigura finantare in mod similar la nivelul cheltuielilor efectuate pana la 30 septembrie, dupa care se va trece la finantarea clasica”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

El a mai adaugat ca va exista o perioada de 6 luni in care spitalele sa isi poata relua gradual activitatea, pentru ca ‘nu se poate face dintr-o data’.

De curand, ministrul a reiterat importanta respectarii masurilor de protectie, respectiv vaccinarea, purtarea mastii sanitare, mai ales in mijloacele de transport in comun si in spatiile inchise si evitarea aglomeratiei. El a declarat, saptamana trecuta, ca ‘vaccinarea poate fi facuta, in continuare, la medicul de familie’.

Etichete: spitale suport covid, activitate spitale, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: