Mii de noi infectari | Rafila: Vaccinarea poate fi facuta, in continuare, la medicul de familie

24/03/2022
Mii de noi infectari | Rafila: Vaccinarea poate fi facuta, in continuare, la medicul de familie

Mii de noi infectari | Rafila: Vaccinarea poate fi facuta, in continuare, la medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mii-de-noi-infectarii-rafila-vaccinarea-poate-fi-facuta-in-continuare-la-medicul-de-familie/

In ultimele zile, s-au inregistrat mii de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 iar o treime dintre acestea sunt in Bucuresti, urmat de Cluj si Timisoara. Ministrul Sanatatii a atras atentia in acest sens si a incurajat testarea ca masura de control a pandemiei.

“Se respecta, daca vreti, ceea ce s-a intamplat si in perioadele anterioare. Orasele cele mai mari, cu activitate intensa, cu interactiuni multiple, dau cele mai mari cifre in ceea ce priveste numarul de cazuri noi. Aceasta crestere care se inregistreaza in aceste zile o monitorizam cu atentie. Ministerul Sanatatii a pastrat toate instrumentele care tin de el in ceea ce priveste diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienti. Exista aceeasi capacitate operationala, centrele de evaluare ambulatorii. Incurajam, de asemenea, testarea ca masura de control al acestei pandemii in tara noastra”, a declarat Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Totodata, demnitarul a reiterat din nou importanta respectarii masurilor de protectie, respectiv vaccinarea, purtarea mastii sanitare, mai ales in mijloacele de transport in comun si in spatiile inchise si evitarea aglomeratiei.

“Vaccinarea poate fi facuta, in continuare, la medicul de familie. Facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare catre medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit interval de timp. Exista inca centre de vaccinare la nivelul unitatilor sanitare, iar ulterior incercam sa includem aceasta vaccinare in programul obisnuit de imunizare care exista in tara noastra”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: cazuri noi covid-19, infectari sars-cov-2, vaccinare anti-covid, masuri protectie covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: