Dezbaterea publica a proiectului privind vaccinarea obligatorie, esentiala

14/10/2015

Dezbaterea publica a proiectului privind vaccinarea obligatorie, esentiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbaterea-publica-a-proiectului-privind-vaccinarea-obligatorie-esentiala/

vaccin-copiiDezbaterea publica a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor este esentiala, spune conducerea Societatii Romane de Microbiologie.

“In proiect sunt prevederi care stipuleaza responsabilitati clare atat pentru autoritatile de sanatate publica, inclusiv Ministerul Sanatatii, responsabilitati pentru personalul medical si bineinteles ca si parintii au partea lor de responsabilitate pentru sanatatea copilului. Acestea sunt lucrurile pe care eu le-am spus si la aceste concluzii am ajuns impreuna cu colegii mei din grupul de lucru care a elaborat proiectul. Speram sa il finalizam si sa il inaintam autoritatilor de resort ca sa intre in dezbatere publica mai repede. Cred ca dezbaterea publica este esentiala pentru ca el sa fie inteles si acceptat, nu sunt lucruri impuse, ci aspecte ce trebuie discutate si intelese de toata lumea”, a declarat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Tot el a mai afirmat ca vaccinarea gripala este importanta pentru ca previne o boala ce produce anual zeci sau sute de mii de imbolnaviri, numeroase decese, suferinte si costuri economice.

“Dincolo de aceste argumente si de faptul ca vaccinul este unul care este bine tolerat, nu stiu daca ar trebui sa mai spun ceva, pana la urma trebuie sa incurajam inclusiv populatia tanara, activa sa se protejeze impotriva gripei, pentru ca pana la urma ne dorim o viata confortabila, lipsita de boala”, a mai precizat Alexandru Rafila, conform Agerpres.

Conform unui proiect de lege al Ministerului Sanatatii care urmeaza sa fie pus in curand in dezbatere publica, vaccinarea ar trebui sa  devina obligatorie.

 

Citeste si Proiect: Vaccinarea obligatorie

In cazul in care parintii vor refuza vaccinarea, vor avea probleme la inscrierea la scoala. Daca nu isi vor exprima in scris refuzul, copilul va fi vaccinat fara ca parintele sa fie anuntat anterior, verbal sau in scris.

Citeste si Vaccinarea, exclusiv la medicul la familie

Vaccinarea copiilor si elevilor se va face exclusiv la medicul de familie, conform  noul contract cadru si pachetul de servicii intrate in vigoare de la data de 1 aprilie 2015.

Acceseaza GRATUIT : Planul National de Vaccinare – in abordarea Medicilor de Familie

Planul National de Vaccinare – in abordarea Medicului de Familie” este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta Programelor Nationale de Imunizare. Curs creditat cu 8 puncte EMC.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: