Nicolae Banicioiu: Campania de vaccinare antigripala incepe la timp

08/10/2015

Nicolae Banicioiu: Campania de vaccinare antigripala incepe la timp

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-campania-de-vaccinare-antigripala-incepe-la-timp/

vaccin-dozeDozele de vaccin au fost achizitionate si se distribuie in teritoriu, iar campania de vaccinare antigripala va incepe la timp, pe 15 octombrie. Cel putin asa a spus Nicolae Banicioiu, joi, 8 octombrie.

”Ca si anul trecut, 15 octombrie. Incepe la timp (campania de vaccinare, n.r.) si sunt achizitionate dozele. Sute de mii de doze au si ajuns si se distribuie”, a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

In cadrul campaniei de vaccinare antigripala, dozele de vaccin vor fi administrate gratuit persoanelor aflate in grupele de risc, respectiv batranii, bolnavii cronici, copiii si batranii institutionalizati, femeile insarcinate si membrii personalului medical.

Ministerul Sanatatii a cumparat 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea gratuita impotriva gripei a persoanelor cu risc crescut de imbolnavie, dintre care 300.000 au fost deja primite.

Reprezentantii ministerului au mai afirmat ca desi in acest an a fost achizitionata o cantitate similara cu cea din sezonul precedent, exista posibilitatea ca numarul de doze sa fie marit daca vor exista cereri.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: