EMA ar putea extinde indicatia terapeutica pentru vaccinul antivariolic

03/06/2022
EMA ar putea extinde indicatia terapeutica pentru vaccinul antivariolic

EMA ar putea extinde indicatia terapeutica pentru vaccinul antivariolic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-ar-putea-extinde-indicatia-terapeutica-pentru-vaccinul-antivariolic/

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a anuntat ca analizeaza posibilitatea extinderii indicatiei terapeutice pentru vaccinul antivariolic produs de compania Bavarian Nordic. Aceasta extinere ar inseamna imunizarea impotriva variolei maimutei (monkeypox), relateaza Reuters.

“Grupul de lucru al Agentiei Europeane a Medicamentelor se afla in discutii cu detinatorul autorizatiei de punere pe piata pentru realizarea unei proceduri de punere la dispozitie a unor date si studii care pot sustine extinderea indicatiei terapeutice”, a precizat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul EMA, potrivit sursei citate.

In prezent, vaccinul Imvanex este autorizat in spatiul comunitar european pentru protectia adultilor impotriva variolei.

Statele din Uniunea Europeana vor achizitiona vaccinul antivariolic Imvanex printr-o procedura de achizitie centralizata la nivel comunitar.

Pe fondul cresterii numarului de cazuri confirmate de monkeypox atat in Europa cat si in SUA, acesta poate fi utilizat off-label.

Romania va beneficia gratuit de aproximativ 2.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei (monkeypox), potrivit anuntului facut de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Acesta va ajunge, in acelasi timp, atat in Romania cat si in celelalte state UE.

Etichete: vaccin antivariolic, vaccin monkeypox, vaccin variola maimutei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: