Vaccinul impotriva variolei maimutei va ajunge si in Romania

02/06/2022
Vaccinul impotriva variolei maimutei va ajunge si in Romania

Vaccinul impotriva variolei maimutei va ajunge si in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-impotriva-variolei-maimutei-va-ajunge-si-in-romania/

Romania va beneficia gratuit de aproximativ 2.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei (monkeypox), potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila. Vaccinul va ajunge, in acelasi timp, atat in Romania cat si in celelalte state UE.

“Romania va primi o anumita cantitate de vaccinuri in mod gratuit. Este o disponibilitate limitata de vaccin la nivelul UE. Probabil ca vom primi gratuit o cota parte similara cu populatia Romaniei din totalul populatiei Uniunii Europene. Probabil ceva in jur de 2.000, 2.000 si ceva de doze, cu precizarea ca pentru un contact este necesara administrarea a doua doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a realiza protectia.”, a declarat, joi, ministrul Sanatatii.

In context, el a adaugat ca nu trebuie luate masuri suplimentare pentru ca a fost descoperit un caz intr-o tara vecina.

“Virusul nu trece granita. Este importanta identificarea cazului de infectie si a contactilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie masuri suplimentare pentru faptul ca a existat in apropierea Romaniei un astfel de caz”, a mai precizat Rafila.

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a elaborat si transmis in teritoriu metodologia de supraveghere a cazurilor suspecte/confirmate de infectie cu virusul variolei maimutei (Monkeypox)- versiunea 1.

Etichete: vaccin variola maimutei, vaccin monkeypox, imunizare monkeypox

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: