UMF Cluj-Napoca, in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022

08/04/2022
UMF Cluj-Napoca, in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022

UMF Cluj-Napoca, in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-cluj-napoca-in-clasamentul-qs-world-university-rankings-by-subject-2022/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a fost desemnata una dintre cele mai bune universitati din lume, potrivit noii editii a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2022, anunta institutia de invatamant.

UMF “Iuliu Hatieganu” ocupa locul 351-400 la disciplina Medicina, din domeniul general Stiintele Vietii si Medicina, fiind si in acest an singura institutie academica cu profil medical din Romania inclusa in acest ranking.
QS Quacquarelli Symonds – think-tank international pentru invatamantul superior – a publicat in 6 aprilie, cea de-a douasprezecea editie a QS World University Rankings by Subject, o analiza comparativa a performantelor a 15.200 de programe universitare individuale, de la 1.543 de universitati din 88 de tari din intreaga lume, in 51 de discipline academice.

Acestea fac parte din portofoliul anual QS World University Rankings, care a fost consultat de peste 147 de milioane de ori in 2021 pe TopUniversities.com si a fost mediatizat de 96.000 de ori de catre mass-media si institutii.

“La elaborarea clasamentului pentru disciplina Medicina au fost evaluate 1.200 de universitati, iar 671 dintre acestea au fost incluse in clasament. UMF “Iuliu Hatieganu” este singura universitate din Romania inclusa in intervalul #351-400, fiind urmata de Universitatea Babes-Bolyai, in intervalul 601-650.”, transmite UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat remis Formare Medicala.

QS World University Rankings by Subject, cel mai consultat clasament universitar din lume, acopera cinci domenii generale, fiecare cu mai multe discipline: Arte si Stiinte Umaniste, Inginerie si Tehnologie, Stiintele Vietii si Medicina, Stiintele Naturii, respectiv Stiinte Sociale si Management.

Evaluarea universitatilor se realizeaza pe criterii precum reputatia academica, reputatia de angajator, citari, reteaua internationala de cercetare (pe domenii largi de activitate) si H-index. UMF “Iuliu Hatieganu” a obtinut punctaje ridicate pe criteriul citari si respectiv H-index.

Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenti sa identifice universitatile de top dintr-un anumit domeniu.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” este prezenta in mai multe clasamente internationale importante, dedicate institutiilor de invatamant superior. Datorita acestor rezultate, universitatea clujeana ocupa locul 4 in Metarankingul Universitar pe anul 2021.

Etichete: UMF Cluj-Napoca, UMF Iuliu Hatieganu, QS World University Rankings by Subject 2022

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: