UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati

21/10/2021
UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-iuliu-hatieganu-in-topul-celor-mai-bune-universitati/

Potrivit clasificarii Emerging Economies University Rankings 2022, realizata de prestigioasa revista britanica The Times Higher Education (THE), Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca se situeaza in jumatatea superioara (pe locul 251-300) a topului celor mai bune 698 universitati, din 50 de tari din zona Emerging Economies, anunta institutia.

UMF “Iuliu Hatieganu” se mentine pe locul al doilea in ierarhia universitatilor din Romania, dupa Academia de Studii Economice din Bucuresti (locul 157), fiind urmata de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti, ambele situate pe locul 351-400.

In clasamentul pe anul 2022 sunt incluse 16 universitati din Romania, dintre care doua sunt din Cluj-Napoca si listate in prima jumatate a rankingului: Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” si Universitatea Babes-Bolyai.

In clasamentul pe anul 2021, au fost incluse 13 universitati din Romania, in prima jumatate a clasamentului situandu-se ASE Bucuresti (locul 201-250), UMF “Iuliu Hatieganu” si Universitatea Babes-Bolyai, ambele pe locul 251-300.

“Ne bucuram ca am reusit sa ne mentinem pe aceeasi pozitie si in clasamentul pe anul 2022, alaturi de nume mari ale invatamantului superior din tara noastra, cat si de la nivel mondial. Chiar daca suntem o universitate mica, cu aproximativ 11.000 de studenti si rezidenti, activitatile pe care le desfasuram si rezultatele pe care le obtinem reconfirma valoarea si calitatea educatiei si cercetarii din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Pe langa prestigiul castigat, o astfel de recunoastere internationala ne motiveaza sa ne continuam drumul spre excelenta”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat remis Formare Medicala.

Clasamentul Emerging Economies University Rankings 2022 a fost realizat in baza a 13 indicatori de performanta, care masoara performanta unei institutii de invatamant superior in functie de activitatile de predare (Teaching), activitatile de cercetare (Research), impactul rezultatelor cercetarii – citarile (Citations), gradul de internationalizare (International Outlook) si transferul de cunostinte catre mediul socio-economic (Industry Income). UMF “Iuliu Hatieganu” ocupa primul loc in Romania la categoria Perspective Internationale (International Outlook).

Potrivit sursei citate, orice tara cu o economie emergenta avansata, emergenta secundara sau de frontiera, potrivit FTSE Country Classification Process realizat de Bursa din Londra, a fost eligibila pentru includerea in evaluare. Romania se situeaza in categoria economiilor emergente secundare, alaturi de tari precum China, India, Rusia, Arabia Saudita, Pakistan, Egipt. Primele cinci locuri din clasamentul global Emerging Economies University Rankings 2022 sunt ocupate de universitati din China.

Etichete: UMF “Iuliu Hatieganu” , UMF Cluj, cele mai bune universitati

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: