Ce spun furnizorii de servicii medicale private despre controalele MS si MFP in urma suspiciunilor de decontari duble

28/11/2018
Ce spun furnizorii de servicii medicale private despre controalele MS si MFP in urma suspiciunilor de decontari duble

Ce spun furnizorii de servicii medicale private despre controalele MS si MFP in urma suspiciunilor de decontari duble

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-spun-furnizorii-de-servicii-medicale-private-despre-controalele-ms-si-mfp-in-urma-suspiciunilor-de-decontari-duble/

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED a remis un comunicat de presa dupa declaratiile ministrului de Finante privind controalele la furnizorii de servicii medicale private din cauza suspiciunilor de decontari duble.


 

“Este o generalizare de care avem parte tot mai des in ultima perioada si pe care o consideram inoportuna. Statul este dator sa sustina sistemul medical si sa depuna toate eforturile pentru a veni in sprijinul nevoilor pe care le are pacientul roman. Sistemul medical este format, asa cum bine stim, din public si privat. Fiecare segment are drepturi si obligatii. Sistemul privat a cunoscut o dezvoltare cel putin remarcabila in ultimii 20 de ani, prin investitii constante, o politica de recrutare bazata pe profesionalism, devenind complementar sistemului public. Un act medical responsabil si de calitate este angajamentul mediului privat, pe care furnizorii il sustin si in care cred cu tarie. Nu inseamna ca mediul privat este perfect. In prezent, nu avem o legislatie dedicata segmentului de asigurari medicale si se lucreaza intens la o clarificare a aspectelor privind aceste servicii si abonamentele medicale. In aceasta ecuatie a costurilor si a decontarilor, doua elemente sunt certe in acest moment: tarifele decontate de stat sunt de cele mai multe ori sub valoarea serviciului prestat, respectiv orice plata in sistemul privat este anuntata inainte de a se trece la prestarea serviciului, ceea ce inseamna o asumare si o acceptare din partea pacientului. Sigur ca pot sa apara costuri neprevazute, iar in astfel de situatii, sa le spunem “cu risc”, acestea sunt estimate, iar pacientul este informat”, precizeaza Eduard Dobre, director executiv al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: