Controale la operatorii privati de servicii medicale privind decontarile CNAS

26/11/2018

Controale la operatorii privati de servicii medicale privind decontarile CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/controale-la-operatorii-privati-de-servicii-medicale-privind-decontarile-cnas/

Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii au demarat controale la cinci operatori privati de servicii medicale pentru a verifica decontarile de servicii medicale realizate de catre acestia, a anuntat ministerul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

“Nu toti privatii, dar vor fi controale facute de Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Sanatatii pentru ca sunt, se pare, o serie cheltuieli care se fac probabil altfel decat prevede legea. O sa vedeti exact cand facem controlul. Sunt cateva structuri pe care Ministerul Sanatatii le-a indicat. Sunt din zona privata. O sa vedeti exact care sunt si concluziile controlului care este in derulare”, a spus Eugen Teodorovici citat de Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca sunt agenti economici privati si se va verifica modul in care sunt decontati banii de la Casa de Sanatate.

Continut educational:

“Se pare ca sunt dublari de decontari de cheltuieli in aceasta zona. Pentru acelasi tip interventii medicale se platesc de mai multe ori aceste activitati si de catre privat si de catre Casa de Sanatate. Deja avem o mare problema daca lucrurile sunt in acest fel”, a afirmat Teodorovici conform sursei mentionate.

Potrivit ministrului de Finante este ‘imoral si ilegal’ ca o companie sa taxeze si pacientul si sa deconteze serviciul prestat si de la Casa de Sanatate. El a mai spus ca sanctiunile vor fi cele pe care le prevede legea.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ioana Mihaila: Diferentele de raportare la decese au existat si exista de la inceputul pandemiei

Experti: Pandemia putea fi evitata | Sunt necesare reforme ale sistemelor de alerta si prevenire

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni