Stiri medicale

Reducerea consumului de sare ar putea avea efecte nocive

Data ultimei actualizari: 15/04/2013

Cercetatorii britanici au depistat faptul ca reducerea consumului de sare ar putea avea si o serie de efecte negative, cum ar fi cresterea nivelului unor substante nocive pentru inima, informeaza Agerpres. Mai mult, specialistii de la Universitatea din Copenhaga sustin ca reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienti cu probleme cardiace.

O metanaliza pe 67 de studii precedente ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange.

“O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular”, a subliniat cercetatorul-sef doctorul Niels Graudal.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.