Senat: Dreptul pacientilor la servicii medicale pentru terapia durerii

02/05/2024
Senat: Dreptul pacientilor la servicii medicale pentru terapia durerii

Senat: Dreptul pacientilor la servicii medicale pentru terapia durerii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senat-dreptul-pacientilor-la-servicii-medicale-pentru-terapia-durerii/

Senatul a adoptat, de curand, propunerea legislativa prin care terapia durerii este inclusa in categoria drepturilor pacientilor.

Proiectul pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii defineste serviciile medicale pentru terapia durerii ca ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii.

Astfel, se include dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii in ansamblul drepturilor asiguratilor in cadrul asigurarilor sociale de sanatate, alaturi de dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor si pentru recuperare.

Actul normativ mai prevede ca Ministerul Sanatatii, celelalte ministere si institutiile cu retea sanitara proprie si Ministerul Educatiei elaboreaza strategia privind formarea profesionala in managementul durerii a profesionistilor si strategia privind educarea pacientilor pentru prevenirea si terapia durerii.

Propunerea legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

Etichete: terapia durerii, drepturile pacientilor, servicii medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: