Stiri medicale

MS: Lista de medicamente compensate va putea fi reactualizata periodic

Data ultimei actualizari: 25/08/2014

Tetrazepamul a fost retras de pe piataNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a primit peste 120 de dosare pentru actualizarea listei de medicamente compensate, conform mediafax.ro. Ministrul Sanatatii a precizat ca se are in vedere si excluderea unor medicamente de pe lista de medicamente compensate si gratuite.

Marius Savu: Un sfert dintre dosarele vizeaza patologia oncologica

Marius Savu, presedintele ANMDM, a explicat ca includerea unor molecule noi pe lista de medicamente compensate va tine cont de recomandarile Comisiei Europene si de evaluarile facute de institute din Marea Britanie, Franta si Germania.

Marius Savu a precizat ca un sfert din dosarele pentru reactualizarea listei de medicamente compensate au in vedere patologia oncologica. Alte dosare sunt pentru tratamentul hepatitei si al poliartritei reumatoide, conform mediafax.ro.

In premiera, lista medicamentelor compensate va ramane deschisa

Ministrul Sanatatii a precizat ca din acest an, in premiera, lista medicamentelor compensate si gratuite va ramane deschisa.

In acest fel, medicamente care nu isi mai dovedesc eficicatatea pot fi excluse, in timp ce alte medicamente noi pot fi introduse.

Astfel se va putea reactualiza periodic lista de medicamente compensate si gratuite.

Nicolae Banicioiu a aprobat in 23 iulie 2014 criteriile pe baza carora se va reactualiza lista de medicamente compensate.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.