AstraZeneca retrage de pe piata vaccinul sau anti-Covid

09/05/2024
AstraZeneca retrage de pe piata vaccinul sau anti-Covid

AstraZeneca retrage de pe piata vaccinul sau anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/astrazeneca-retrage-de-pe-piata-vaccinul-sau-anti-covid/

Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a anuntat ca retrage de pe piata vaccinul sau anti-COVID-19, Vaxzevria, unul dintre primele seruri lansate in timpul pandemiei de coronavirus, invocand o scadere a cererii pentru acest produs medical, informeaza AFP si Agerpres.

Compania a mentionat totodata intr-un comunicat de presa “un surplus de vaccinuri actualizate” in fata diferitelor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 si “o scadere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat si nici distribuit”.

“Prin urmare, AstraZeneca a luat decizia de a initia retragerea autorizatiei de comercializare a vaccinului Vaxzevria in Europa”, a anuntat compania farmaceutica in comunicatul sau, potrivit surselor citate.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a precizat marti pe site-ul sau ca autorizatia de comercializare a Vaxzevria a fost retrasa “la cererea detinatorului autorizatiei de marketing”, respectiv a grupului farmaceutic britanic.

Totodata, compania farmaceutica a transmis ca “va colabora cu celelalte agentii de reglementare medicala din lume pentru a initia retrageri ale autorizatiilor de comercializare pentru Vaxzevria acolo unde nu exista o viitoare cerere asteptata pentru acest vaccin”.

Etichete: vaccin anti-covid astrazeneca, vaccin anti-covid-19, vaccin vaxzevria

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: