Includerea cardului de sanatate in aplicatia unica a statului disponibila pe telefon

10/05/2024
Includerea cardului de sanatate in aplicatia unica a statului disponibila pe telefon

Includerea cardului de sanatate in aplicatia unica a statului disponibila pe telefon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/includerea-cardului-de-sanatate-in-aplicatia-unica-a-statului-disponibila-pe-telefon/

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan, propune includerea cardului de sanatate in aplicatia unica a statului roman, astfel incat sa poata fi accesat de pe telefon de catre pacienti si medici.

“Ceea ce ma intereseaza pe mine foarte mult este ca in aplicatia unica a statului, pe care o dezvoltam la ministerul nostru, sa ajungem ca, pe langa documentele de identitate – permis, buletin, pasaport, reinnoirea acestora, obtinerea lor, sa avem si card de sanatate, pentru ca este un document foarte folosit de catre oameni. La nivel de discutie cu echipa care lucreaza la aplicatia unica a statului am luat in calcul inclusiv crearea, in format digital, a acestui tip de card, pentru ca sunt costuri incomparabil mai mici decat atunci cand vorbim de emiterea lui fizica”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca o astfel de varianta ar reduce si investitiile in dispozitive care sa citeasca aceste carduri de sanatate. Astfel, ar putea exista un cod QR care sa poata sa fie scanat de catre medici, cu ajutorul aplicatiei existente pe telefon.

Bogdan Ivan a reamintit ca in luna martie a fost semnat contractul pentru executia aplicatiei unice a statului, iar termenul de executie este de un an si sase luni.

Potrivit ministrului, va exista ‘o jurnalizare’ a fiecarei actiuni pe care o intreprind institutiile statului pentru a consulta datele personale ale unui cetatean.

“Atunci cand lucrezi in format digital, raman urme; este foarte simplu si toate sunt trasabile, iar orice roman va putea sa solicite datele la final de an sau trimestrial sa vada care sunt institutiile din Romania care au accesat datele personale, in ce perioada, de catre cine si cu ce scop, ca sa fie totul cat se poate de transparent”, a mai afirmat, conform sursei citate.

Investitia nu vizeaza realizarea unor noi baze de date, ci a unui sistem integrat care sa asigure interoperabilitatea bazelor de date deja existente.

Etichete: cardul de sanatate, aplicatie cardul de sanatate, cardul de sanatate pe telefon

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: