Rafila: Protonoterapia se va face, pentru prima data, in Romania

10/05/2024
Rafila: Protonoterapia se va face, pentru prima data, in Romania

Rafila: Protonoterapia se va face, pentru prima data, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-protonoterapia-se-va-face-pentru-prima-oara-in-romania/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca a fost demarat studiul de piata pentru constructia la Institutul Oncologic Bucuresti a primului Centru National de Protonoterapie din Europa de Sud-Est.

Protonoterapia presupune utilizarea protonilor pentru a furniza o doza de radiatii care ucid celulele tumorale. Investitia totala in noul centru este estimata la 70 de milioane de euro si sustinuta din fonduri structurale europene.

“Protonoterapia se va face, pentru prima oara, in Romania! Un pas hotarat in directia corecta, dupa cele sapte centre noi de radioterapie deblocate si finantate de MS. Astazi am demarat studiul de piata pentru constructia, la Institutul Oncologic Bucuresti, a primului Centru National de Protonoterapie din Europa de Sud-Est”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit demnitarului, aceasta va fi cea mai mare investitie in echipamente medicale destinate pacientilor oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sanatatii.

“Este cea mai mare investitie in echipamente medicale destinate pacientilor oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sanatatii. Este o datorie de onoare pentru noi sa derulam si sa finalizam proiectele pe care le incepem”, a mai precizat Rafila.

Etichete: protonoterapia, terapie oncologica, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: