Ziua Nationala a Ambulantei

28/07/2016

Ziua Nationala a Ambulantei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-nationala-a-ambulantei/

ambulantaIncepand cu anul 2015, la data de 28 iulie se marcheaza Ziua Nationala a Ambulantei, pentru recunoasterea contributiei serviciilor de Ambulanta in asigurarea si mentinerea starii de sanatate a cetatenilor.
Aceasta data fost aleasa deoarece la 28 iulie 1906 a aparut prima ”Salvare” din Bucuresti, la initiativa profesorului Nicolae Minovici.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile, votat de Senat la 18 iunie 2014, are ca scop sa acorde posibilitatea autoritatilor publice centrale si locale, ONG-urilor, muzeelor si reprezentantilor Romaniei in strainatate sa organizeze evenimente dedicate rolului si meritelor serviciului roman de ambulanta in salvarea de vieti omenesti, aceste actiuni urmand a fi coordonate de catre Ministerul Sanatatii, relateaza Agerpres.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor, for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi “pentru”, 3 “impotriva” si 4 abtineri, iar la 6 martie 2015, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: