Ziua Mondiala a Sanatatii 2015

07/04/2015

Ziua Mondiala a Sanatatii 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-sanatatii-2015/

ziua mondiala a sanatatiiLa multi ani doctorilor si membrilor personalului medical care zi de zi isi fac treaba bine, salveaza vieti, dau dovada de compasiune si rabdare si care mai ales, nu au uitat de juramanatul lui Hippocrate!

Astazi, 7 aprilie, se celebreaza Ziua Mondiala a Sanatatii. Aceasta data marcheaza intemeierea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in anul 1948 si reprezinta o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate sa se implice in activitati care pot duce la o stare de sanatate mai buna.

Tema pentru campania de Ziua Mondiala a Sanatatii din acest an este Siguranta Alimentatiei, o tema de maxima importanta pentru toti oamenii de pe planeta.

Aceasta  initiativa  are rol de a este de a stimula guvernele sa imbunatateasca siguranta alimentatiei (prin campanii de sensibilizare a publicului si evidentierea actiunilor in curs de desfasurare in acest domeniu), precum si incurajarea consumatorilor pentru a se asigura ca alimentele din farfuria lor sunt sigure.

Siguranta alimentatiei este un domeniu de actiune al sanatatii publice care protejeaza consumatorii de riscurile de toxiinfectie alimentara sau alte boli acute sau cronice transmise prin alimente.

La nivel global, bolile transmise prin alimente duc anual la decesul a aproximativ doua milioane de persoane, din care o proportie insemnata sunt copii.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: