Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

16/05/2012

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-hipertensiunii-arteriale/

Campania  debuteaza joi, 17 mai a.c. de Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale. Bucurestenii sunt asteptati in locurile special amenjate in fata Spitalului Coltea. Campania  este organizata de Societatea Romana de Hipertensiune si are ca scop informarea si educarea publicului larg in ceea ce priveste preventia, diagnosticarea precoce si controlul tensiunii arteriale.

Populatia  va beneficia de testarea gratuita a tensiunii arteriale, iar primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arteriala vor primi un voucher pentru un consult gratuit amanuntit la o clinica privata din Bucuresti. Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania, astfel ca ne bucuram sa avem sprijinul autoritatilor pentru aceasta campanie. Speram ca vor veni cat mai multe persoane sa afle daca sunt in zona de risc de hipertensiune arteriala, deoarece, prin masurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care sufera de aceasta afectiune si ii putem indruma spre mijloace de control si tratament corespunzatoare fiecaruia”, a declarat  dna prof.univ.dr. Maria Dorobantu, initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Actiuni asemenatoare vor avea avea loc si in Iasi, in perioada 23-24 iunie a.c. cu prilejul primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular