Ziua Mondiala a Sanatatii | Fara inechitati in sanatate

07/04/2021
Ziua Mondiala a Sanatatii | Fara inechitati in sanatate

Ziua Mondiala a Sanatatii | Fara inechitati in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-sanatatii-fara-inechitati-in-sanatate/

Anual, la data de 7 aprilie, este marcata Ziua mondiala a sanatatii, ocazie cu care sepunen in discutie o tema de sanatate specifica unui domeniu prioritar ce provoaca ingrijorare la nivel mondial, potrivit www.who.int.

In ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sanatatii a scos in evidenta aspecte importante legate de sanatate, cum ar fi sanatatea mintala, ingrijirea mamelor si a copiilor, dar si schimbarile climatice cu repercusiuni asupra sanatatii. Sarbatoarea este marcata de activitati care se extind dincolo de ziua in sine si servesc drept ocazie de a concentra atentia mondiala asupra acestor aspecte importante ale sanatatii globale, scrie si Agerpres.

Tema din 2021 a acestei zile se deruleaza sub sloganul: Construirea unei lumi mai echitabile si mai sanatoase pentru toata lumea.

Cu ocazia Zilei mondiale a sanatatii, OMS face apel la eliminarea inechitatilor in materie de sanatate, ca parte a unei campanii globale de-a lungul unui an, pentru a aduce oamenii impreuna si de a construi o lume mai corecta si mai sanatoasa.

Potrivit sursei citate, campania din acest an evidentiaza principiul constitutional al OMS conform caruia “obtinerea celui mai inalt standard de sanatate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecarei fiinte umane fara diferenta de rasa, religie, credinta politica, conditie economica sau sociala”.

Obiectivul camoaniei din acest an vizeaza Acoperirea Universala cu Servicii de Sanatate, adica asigurarea accesului tuturor persoanelor la serviciile de sanatate de care au nevoie, chiar in inima comunitatii, fara a suferi dificultati financiare.

Etichete: ziua mondiala a sanatatii 2021, acces la servicii de sanatate, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: