Ziua Mondiala a pacientilor cu scleroza multipla

31/05/2012

Ziua Mondiala a pacientilor cu scleroza multipla

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-pacientilor-cu-scleroza-multipla/

Celebrata la 30 mai a.c., Ziua mondiala a pacientilor cu scleroza multipla marcheaza debutul primului program de suport pentru pacientii care sufera de aceasta afectiune. Initiat de Societatea de Scleroza Multipla din Romania(SSMR), programul se deruleaza in cele 11 centre prin care se deruleaza programul national de tratament al sclerozei multiple.

Am gandit ca este necesara dezvoltarea unui program care sa raspunda nevoilor particulare ale pacientilor cu scleroza multipla, care sa promoveze o individualizare a terapiei si care sa faciliteze o relatie pe termen lung pacient- profesionist medical printr-o abordare holistica a tratamentului”, a declarat dna Caludia Torje, director executiv SSMR.

Definita ca cea mai invalidanta boala a adulului tanar, scleroza multipla afecteaza in Romania aproximativ 10.000 de oameni cu varste intre 25 si 35 de ani.Din pacate, accesul la medicatie si nivelul scazut de compensare a  acesteia situeaza Romania  pe locul 26 din 33 in ceea ce priveste calitatea ingrijirii pacientilor cu scleroza multipla.

Programul suport lansat vine in ajutorul pacientilor aflati in tratament imunomodulator si isi propune cresterea calitatii vietii pacientilor cu scleroza multipla prin oferirea de servicii care sustin recomandarile medicale si totodata urmaresc realizarea unui control optim al bolii.La dispozitia pacientului este pusa si o linie telefonica gratuita: 0800 800 044.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: