Ziua Mondiala a Diabetului | Proiecte educationale pentru medicii de familie

14/11/2020
Ziua Mondiala a Diabetului | Proiecte educationale pentru medicii de familie

Ziua Mondiala a Diabetului | Proiecte educationale pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-diabetului-proiecte-educationale-pentru-medicii-de-familie/

Anual, la data de 14 noiembrie se marcheaza Ziua Mondiala a Diabetului (ZMD sau WDD – World Diabetes Day).

In fiecare an, cu acest prilej se desfasoara cea mai mare campanie de constientizare a diabetului zaharat din lume, care atinge un public global de peste 1 miliard de persoane in peste 160 de tari.

Campania atrage atentia asupra problemelor de importanta capitala in ceea ce priveste diabetul zaharat mentinand aceasta problema de sanatate publica in lumina reflectoarelor publice si politice.

Medicii de familie din Romania sunt direct implicati atat in prevenirea diabetului zahara, cat si in ingrijirea pacientilor cu diabet si sustinerea familiilor acestora.

Scopul nostru este sa asiguram pacientilor cat mai multi ani de viata alaturi de familiile lor. Si in acesti ani sa se bucure de o viata de cat mai buna calitate. Secretul este controlul bolii, prevenirea complicatiilor si tratament adecvat statusului pacientului, tinand cont de toate comorbiditatile pe care pacientul le are”, se precizeaza intr-un comunicat al Grupul de Diabet din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Pentru a putea indeplini acest rol la cele mai inalte standarde profesionale, pentru a fi in actualitate din punct de vedere profesional, Societatea Nationala de Medicina Familiei propune, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, 3 proiecte educationale importante.

Despre aceste proiecte vorbeste medicul de familie Daciana Toma, coordonatorul Grupului de Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice – SNMF:

Hipocrate spunea ca „medicul are obligatia de a vindeca uneori, de a trata deseori si de a alina de fiecare data”. Cu alte cuvinte, medicul trebuie sa fie in primul rand un bun prieten, un bun psiholog si apoi un bun specialist in medicina. Iar acest lucru este cel mai adevarat in cazul medicului de familie, spre care ne indreptam ori de cate ori noi sau cei dragi ai nostri au nevoie de sprijin”, mai scrie in comunicatul transmis de Ziua Mondiala a Diabetului.

Campanie realizata cu sprijinul AstraZeneca

Etichete: ziua mondiala a diabetului 2020, prevenirea diabetului zaharat, tratarea diabetului, grupul de diabet snmf, dr daciana toma

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: