Ziua Internationala Medicului de Familie

19/05/2015

Ziua Internationala Medicului de Familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-medicului-de-familie-2/

snmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) se alatura astazi celor peste 140 de tari membre WONCA in sarbatorirea Zilei Internationale a Medicului de Familie.

Organizatia internationala a medicilor de Familie la care SNMF este afiliata a ales inca din anul 2010 aceasta zi pentru a sublinia importanta medicului de familie in structura oricarui sistem de sanatate.

Medicul de familie constituie piatra de temelie pe care se structureaza controlul starii de sanatate a populatiei, este pilonul de baza pe care se cladeste orice sistem de ingrijire medicala. Este singurul specialist in medicina care asigura o vedere de ansamblu asupra pacientului si a comunitatii din care face parte. Este prietenul langa care te nasti, mana care te ajuta sa pasesti cu curaj dincolo de aceasta existenta, specialistul care priveste intregul si nu partea.

Dorim pacientilor nostri in aceasta zi aniversara sa ne ramana aliati si cei mai buni prieteni, pentru a asigura impreuna un act medical de calitate intr-un sistem medical care ne supune zilnic la numeroase incercari dificile.

Dorim medicilor de familie din toata tara puterea sa supravietuiasca in aceasta perioada grea, sa nu taca atunci cand au ceva de spus, sa isi faca datoria asumata prin juramantul depus si sa nu uite ca singura arma prin care medicul reuseste sa faca fata tuturor provocarilor este profesionalismul nostru.

Uram, deasemenea, colegilor nostri care au plecat din tara si au ales respectul pacientilor si al comunitatii de care nu au avut parte in Romania, sa se exprime liber, plenar si sa ne ramana prieteni si sfatuitori.

De Ziua Internationala a Medicului de Familie, SNMF organizeaza o serie de manifestari care evidentiaza rolul medicului de familie in societatea romaneasca si accentueaza locul pe care acesta ar trebui sa il ocupe in realitate.

 

Biroul de presa al SNMF

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial