Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati – 3 decembrie

03/12/2013

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati – 3 decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-persoanelor-cu-dizabilitati-3-decembrie/

persoane-cu-dizabilitatiData de 3 decembrie marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, cu scopul principal de constientizare si intelegere a persoanelor care se confrunta cu o dizabilitate. La nivel mondial, peste 15% din populatia globului se confrunta cu o dizabilitate, conform statisticilor Natiunilor Unite. Tema de anul acesta propusa de Natiunile Unite pentru Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati este “Distruge Barierile, Deschide Usile: pentru o societate incluziva si pentru dezvoltarea tuturor”.

Drepturi egale pentru persoanele cu dizabilitati

In comunicatul Natiunilor Unite facut public cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, se insista pe nevoia globala de a egaliza sansele tuturor in accesul la educatie, angajare, servicii medicale si sociale.

Tema propusa in acest an pune accentul pe includerea persoanelor cu dizabilitati in societatea de astazi, prin dezvoltarea politicilor la nivel global si prin promovarea inlaturarii barierelor si deschiderea usilor in vederea unei societati incluzive.

Activitati la nivel global care marcheaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

In Statele Unite, la Universitatea Syracuse, studentii vor marca ziua lasand toate usile din universitate deschise in cursul acestei zile, in acord cu tema din acest an lansata de Natiunile Unite.

In Marea Britanie,  se va introduce un nou premiu, si anume Antrenorul cu dizabilitati al Anului. Tot in Marea Britanie, la Universitatea Edge Hill se va organiza un tur al campusului cu scaune cu rotile, se vor impartasi experiente ale studentilor prin inregistrari video.

In Pakistan se va organiza un eveniment cu titlu Ziua Internationala a Persoanelor cu Provocari Intelectuale, cu scopul constientizarii si acceptarii tuturor persoanelor la nivelul societatii.

In Serbia, va fi organizat un eveniment cu sloganul “Suntem mai buni impreuna” si cu mesajul “Diferite dorinte, aceleasi nevoi”.

Indiferent de tara sau de evenimentul organizat, se doreste informarea populatiei si constientizarea la nivel global a importantei incluziunii persoanelor cu dizabilitati in societate.

Sursa: www.un.org

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga