Ziua Internationala a Medicului! Medicul de Romania, intre prezent si viitor

01/10/2015

Ziua Internationala a Medicului! Medicul de Romania, intre prezent si viitor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicului-medicul-de-romania-intre-prezent-si-viitor/

medicul-2015Zeci de ani de pregatire continua, sute de ore de studiu, mii pacienti si vieti salvate. In cuvinte putine, cam asa s-ar traduce viata unui medic.

Dar, daca intram putin in profunzimea acestei meserii liberale, nobila, lucrurile nu sunt chiar roz. Poate putin spre gri, precum vremea de afara.

Medicul este acel om care isi dedica trei sferturi din viata sau chiar mai bine invatarii, iar cei mai multi nu se opresc niciodata din a sti mai mult.

Medicul este omul care alege aceasta meserie din dragoste pentru semeni. Si tot medicul este acel om care de multe ori isi pierde sanatatea pentru a o salva pe a altora.

Incepand cu anul 1984, pe 1 octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului. Acum, insa, aceasta zi se marcheaza sub auspicii nu tocmai bune. Intradevar, s-a decis ca medicii sa obtina o marire salariala de 25 %. Insuficient!

In Romania, medicul este privit ca un spagar si nu se mai bucura de respectul cuvenit. De asta ne facem vinovati toti, pacienti si autoritati.

Medicul din Romania lupta zi de zi sa supravietuiasca, iar pe langa asta se mai precupa sa si salveze alti oameni.

Medicul din Romania nu este apreciat, ci din contra. Este denigrat, hulit, hartuit! Ziua Medicului din 2015 vine, asadar, sub semnul incertitudinii cu gust amar.

Nu de putine ori s-a pus problema ca medicii sa-si ceara respectul inapoi. Sa-si ceara dreptul la o viata decenta. De cateva ori au si facut-o, dar parca in zadar, precum o munca de Sisif.

Unii s-au resemnat, iar altii, si mai multi, au ales sa plece. La propriu! Cei care au ramas au facut-o de drag si respect pentru oamenii din jurul lor, cu speranta ca poate intr-o zi va fi asa cum trebuie sa fie. Si poate va fi!

Sa ne traiti si sa fim sanatosi cu totii, doamnelor si domnilor doctori!

Va multumim pentru ca existati. Fara voi, lumea ar fi imposibila!

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Andronic Dan says:

    Eu pe 1 octombrie m-am simtit ca un medic! Si sincer sa fiu nu as putea fi de acord ca medicul este denigrat, hulit, hartuit… sau ce mai spuneti voi… Cel putin nu toti. Pentru mine personal in aceasta zi 01.10.2015 chiar a iesit soarele! De acord ca sunt foarte multe de facut in sistem si fiecare are rolul lui! Intrebarea e daca fiecare stie ce are de facut!?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: