Ziua Internationala a Medicului de Familie: Solidari pentru sanatate

19/05/2016

Ziua Internationala a Medicului de Familie: Solidari pentru sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicului-de-familie-solidari-pentru-sanatate/

petitie-SOLIDARI-PENTRU-SANATATESocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au lansat in 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, petitia Solidari pentru Sanatate.

Pana astazi, 19 mai, cand sarbatorim Ziua Internationala a Medicului de Familie, au fost semnate 38.596 exemplare ale petitiei in cabinetele medicilor de familie, iar in mediul online, unde petitia a fost promovata sub eticheta #SolidariPentruSanatate, s-au adunat inca 2.482 de semnaturi.

Sustin petitia noastra alte 14 organizatii ale pacientilor si ale profesionistilor din domeniul medical: Alianta Pentru Sanatate din Romania, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Asociatia Mame pentru Mame, Asociatia SAMAS, Fundatia Crucea Alba, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, Asociatia SanoHep Romania, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Asociatia Nationala Miastenia Gravis Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Asociatia Osteore, Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania, Asociatia Patronatului Medicilor de Familie Gorj, Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical.

Obiectivul celor zece solicitari din petitie este de a transforma cu adevarat Sanatatea intr-o prioritate nationala. Din acest motiv, initiatorii acesteia, medicii si pacientii din Romania, vor urmari indeaproape realizarea acestora, asumandu-si tot ceea ce depinde de ei pentru ca acest lucru sa fie posibil, astfel incat Statul sa isi respecte in mod real onbligatiile constitutionale referitoare la sanatatea cetatenilor lui.

“Cele 41078 de petitii semnate in ultimele 6 saptamani de pacientii nostri ne obliga sa ne pastram convingerea ca SANATATEA ESTE O PRIORITATE si trebuie sa convingem si decidentii sa respecte acest lucru. Dezvoltarea Romaniei depinde de sanatatea cetatenilor sai! Vom solicita consultari si speram ca de data aceasta sa fim ascultati.” – Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte SNMF
“Nu ne oprim aici! Cele 41078 de petitii semnate de pacientii nostri in doar 6 saptamani si cele 14 organizatii care ni s-au alaturat ne dau increderea sa mergem inainte. Vom continua sa strangem semnaturi si sa solicitam factorilor de decizie sa ia masurile necesare pentru ca Sanatatea sa fie in mod real, nu doar declarativ, o prioritate nationala! Impreuna, profesionisti din sanatate si pacienti, sustinem investitia in Sanatate ca preconditie a societatii romanesti civilizate!” – Dr. Doina Mihaila, Presedinte FNPMF.

Respectarea pacientilor si a breslei medicale prin coerenta si claritate in decontarea serviciilor medicale, reducerea timpului pierdut pentru obtinerea documentelor si un acces adecvat la serviciile medicale sunt cateva din solicitarile propuse in petitie. Va  invitam pe toti cei care sunteti nemultumiti sa semnati  in continuare petitia pana pe 30 iunie a.c. Urmatorul anunt privind numarul semnatarilor va fi facut cu ocazia Zilei Nationale a Medicului de Familie, in cadrul Conferintei Nationale care se va desfasura la Braila.

Reprezentantii SNMF si FNPMF vor solicita consultari cu Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Guvernul Romaniei, Comisii din Parlamentul Romaniei si Administratia Prezidentiala in scopul identificarii modalitatilor de rezolvare a celor zece solicitari din petitie.

Presedinte FNPMF                                                                                                 Presedinte SNMF
Dr. Doina Mihaila                                                                                               Dr. Rodica Tanasescu

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: