Ziua Internationala a Medicului | Catalina Poiana: Avem nevoie de un numar de medici care sa reprezinte o normalitate

01/10/2020
Ziua Internationala a Medicului | Catalina Poiana: Avem nevoie de un numar de medici care sa reprezinte o normalitate

Ziua Internationala a Medicului | Catalina Poiana: Avem nevoie de un numar de medici care sa reprezinte o normalitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicului-catalina-poiana-avem-nevoie-de-un-numar-de-medici-care-sa-reprezinte-o-normalitate/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) spune ca autoritatile trebuie sa identifice solutii pentru cresterea urgenta a numarului de medici si pentru infiintarea de posturi acolo unde este nevoie in sistemul medical romanesc.

Presedintele CMMB, Catalina Poiana, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internationale a Medicului, care se marcheaza de 36 de ani in prima zi a lunii octombrie.

“Vedem in aceasta perioada cat de mare este volumul de munca depus de multi dintre medicii din tara, inclusiv de medicii din Municipiul Bucuresti. Pentru a avea timpi eficienti de ingrijire a bolnavilor, de realizare corecta a masurilor de igiena si protectie, avand in vedere pandemia de COVID-19, consideram ca trebuie identificate solutii de catre autoritati pentru cresterea urgenta a numarului de medici si pentru infiintarea de posturi acolo unde este nevoie in sistemul medical romanesc. Astazi, de Ziua Internationala a Medicului, parcurgem cu totii un an ce va ramane in istorie ca anul declansarii pandemiei de COVID-19, an in care medicilor li s-au cerut si mai multe eforturi si mai multe ore petrecute in ingrijirea pacientilor”, a transmis Dr. Catalin Poiana potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, este nevoie de un numar de medici care sa reprezinte o normalitate din punctul de vedere al raportului cu populatia.

“Am vazut sintagma ‘medici eroi’. Eu consider ca avem nevoie de medici si de un numar de medici care sa reprezinte o normalitate din punctul de vedere al raportului cu populatia. Mesajul meu de Ziua Internationala a Medicului merge, pe de o parte, catre autoritati, carora le solicitam ca, impreuna cu noi, sa identifice solutii pentru cresterea numarului de medici si pentru imbunatatirea continua a conditiilor de munca. Iar colegilor mei medici le multumesc. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a fost, este si va fi intotdeauna alaturi de dumneavoastra in practicarea profesiei pe care ati ales-o, o munca ce implica multiple responsabilitati si care este una dintre cele mai nobile’”, a mai subliniat presedintele CMMB.

In Uniunea Europeana sunt aproximativ 1,7 milioane de medici, ceea ce inseamna ca, in medie, un medic deserveste 260 de locuitori. In comparatie, in Romania, unui medic ii revine ingrijirea a 307 locuitori, avand in vedere ca avem peste 63.000 de medici, potrivit celor mai recente date transmise de Institutului National de Statistica. Dintre acestia, aproximativ o cincime au fost medici de familie, iar aproape doua treimi isi desfasoara activitatea in mediul urban.

Etichete: ziua internationala a medicului, posturi medici romania, colegiul medicilor bucuresti, catalina poiana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: