Zilele Prevenirii Cancerului Oral. Consultatii fara bilet de trimitere

25/10/2017

Zilele Prevenirii Cancerului Oral. Consultatii fara bilet de trimitere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zilele-prevenirii-cancerului-oral-consultatii-fara-bilet-de-trimitere/

Primaria Capitalei, prin intermediul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), la initiativa Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facilala „Prof. dr. Dan Theodorescu”, organizeaza pe 26 si 27 octombrie 2017 Zilele Prevenirii Cancerului Oral.

Potrivit unui comunicat de presa, este pentru a doua oara cand un astfel de eveniment se desfasoara in Romania. La prima editie, din luna iunie, s-au prezentat la consult 104 persoane, iar medicii au identificat 12 cazuri de leziuni premaligne si maligne, ceea ce reprezinta 11,53% din totalul prezentarilor. Doi pacienti au intrat deja in programul de tratament, urmand ca si ceilalti zece sa faca acelasi lucru in perioada urmatoare

Necesitatea unor zile de prevenire a cancerului oral porneste de la numarul mare de cazuri diagnosticate de medicii Sectiei Clinice de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala. In lipsa preventiei, pacientii ajung prea tarziu la medic, iar solutiile terapeutice sunt limitate.

In Romania, in fiecare an, sunt diagnosticate in jur de 500 noi cazuri de cancer oral, iar 40% dintre acestea sunt neoperabile. Cele mai multe astfel de cazuri sunt diagnosticate in faze avansate, cu o rata de supravietuire scazuta.

“Suntem ingrijorati de numarul tot mai mare de cazuri de cancer oral, de aceea rugam colegii din cabinetele stomatologice sa trimita in clinicile de chirurgie oro-maxilo-faciala orice suspiciune de boala oncologica. De asemenea, orice om care sesizeaza o anomalie orala, o tumora la buza limbii, planseu, val palatin, trebuie sa mearga la spital, pentru ca aceste tumori sunt la vedere. De multe ori cazurile care ajung la spital sunt atat de grave incat o tumora acopera integral o buza sau ambele buze, sau limba”, a declarat prof. dr. Alexandru Bucur, seful Clincii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facilala, potrivit comunicatului de presa ASSMB.

De aceea, intre 26 si 27 octombrie, specialistii Sectiei Clinice de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala vor acorda consultatii fara bilet de trimitere.

Consultatiile se fac in spitalul aflat pe Calea Plevnei, nr. 17, in baza unei programari telefonice, la numarul 0737.564.663.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara