Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului National de Transplant

08/06/2018

Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului National de Transplant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-atacuri-cibernetice-asupra-registrului-national-de-transplant/


Directorul Agentiei Nationale de Transplant, Radu Deac, a precizat ca se inregistreaza zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului National de Transplant.

“O echipa de IT monitorizeaza acest Registru National de Transplant. Am fost informati ca sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Aceasta echipa face fata si contracareaza toate aceste atacuri cibernetice’, a spus Deac, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Fundatiei pentru Transplant, Victor Zota, a aratat ca in urma cu aproximativ doi ani au fost 1.400 de atacuri informatice intr-o singura zi asupra Registrului National de Transplant.

“Am avut 1.400 de atacuri intr-o zi. Apogeul l-am atins acum vreo doi ani de zile, 1.400 de atacuri intr-o zi. Acum catva timp au reusit sa ni-l blocheze pentru cateva ore, vreo sase ore a fost blocat. Avem o echipa de IT-isti exceptionala, care a reusit sa rezolve situatia. Nu s-a reusit sa se intre vreodata in registru nostru si nu cred ca se va reusi vreodata. 50 – 60 sunt in fiecare zi”, a aratat Zota, citat de Agerpres.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: