Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului National de Transplant

08/06/2018


Directorul Agentiei Nationale de Transplant, Radu Deac, a precizat ca se inregistreaza zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului National de Transplant.

“O echipa de IT monitorizeaza acest Registru National de Transplant. Am fost informati ca sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Aceasta echipa face fata si contracareaza toate aceste atacuri cibernetice’, a spus Deac, intr-o conferinta de presa.

Presedintele Fundatiei pentru Transplant, Victor Zota, a aratat ca in urma cu aproximativ doi ani au fost 1.400 de atacuri informatice intr-o singura zi asupra Registrului National de Transplant.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Angina pectorala stabila v2

“Am avut 1.400 de atacuri intr-o zi. Apogeul l-am atins acum vreo doi ani de zile, 1.400 de atacuri intr-o zi. Acum catva timp au reusit sa ni-l blocheze pentru cateva ore, vreo sase ore a fost blocat. Avem o echipa de IT-isti exceptionala, care a reusit sa rezolve situatia. Nu s-a reusit sa se intre vreodata in registru nostru si nu cred ca se va reusi vreodata. 50 – 60 sunt in fiecare zi”, a aratat Zota, citat de Agerpres.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Bilantul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 27

Alexandru Rafila: In momentul de fata, avem, practic, o circulatie a virusurilor de tip A – H1N1 si H3N2

WhatsApp restrictioneaza distribuirea de mesaje pentru a combate dezinformarea

Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica