Zamfir (Academia Romana): Nicio diferenta intre SUA si Romania in privinta tehnologiei in medicina

22/04/2024
Zamfir (Academia Romana): Nicio diferenta intre SUA si Romania in privinta tehnologiei in medicina

Zamfir (Academia Romana): Nicio diferenta intre SUA si Romania in privinta tehnologiei in medicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zamfir-academia-romana-nicio-diferenta-intre-sua-si-romania-in-privinta-tehnologiei-in-medicina/

Vicepresedintele Academiei Romane, Nicolae-Victor Zamfir, spune ca in privinta tehnologiei care se utilizeaza in medicina nu a vazut nicio diferenta intre ceea ce exista in Statele Unite ale Americii si ceea ce se foloseste in Romania, la fel cum nu a constatat diferente nici intre diagnostic si tratament.

“Medicina a tinut pasul cu tehnologiile, cu industria chimica la inceput, cu biologia si cu fizica, abia aparuse ideea de radioactivitate, de radiatie X, ca a fost folosita in radiografiile X, dar in ultimul timp, parerea mea este ca aplicatiile tehnologiei in medicina se dezvolta sau apar la un ritm mai inalt decat apar in societate. Si asta cred ca datorita faptului ca societatea este mult mai interesata in partea medicala, pe partea de a asigura calitatea vietii din punct de vedere al sanatatii. Si atunci medicina raspunde prin a-si adapta si insusi tehnologii intr-un ritm mai mare decat restul societatii. Medicina s-a schimbat dramatic in ultimii 10-20 de ani, nu numai la noi, dar in general in lume. La noi s-a schimbat foarte mult si datorita deschiderii pe care am avut-o dupa 1990 (…). Si in Statele Unite si aici n-am vazut nicio diferenta, nici in aparatura, nici in diagnostic, nici in tratament. Deci incepem sa intram in randul lumii. Sigur ca toate aceste lucruri costa, costa foarte mult’, a declarat vicepresedintele Academiei Romane, potrivit Agerpres.

Totodata, el mai considera ca pe masura ce tehnologia medicala avanseaza, si pacientii devin mai pretentiosi, inclusiv pacientii romani, care sunt foarte deschisi la noile tehnologii folosite in medicina, intrucat cunosc beneficiile.

Nicolae-Victor Zamfir a participat, vineri, la a doua editie a Conferintei nationale cu participare internationala ‘Tehnologia & iHealth in medicina secolului XXI’, organizata de Academia de Stiinte Medicale si Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ (UMFST) din Targu Mures, in cadrul careia a moderat sectiunea ‘Laser si Microsisteme’.

Etichete: tehnologie medicina, tehnologie medicina SUA, tehnologie medicina Romania, Nicolae-Victor Zamfir

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: