Workshop de cercetare

03/09/2012

Workshop de cercetare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/workshop-de-cercetare/

Romania gazduieste, in perioada 3 – 4 septembrie a.c. workshop-ul de cercetare “Catre o capabilitate multinationala in domeniul telemedicinei destintata furnizării serviciilor medicale in cadrul raspunsului la dezastre si managementului crizelor”. Avand loc in cadrul parteneriatului NATO-RUSIA, evenimentul este  organizat de Ministerul Sanatatii, alaturi de Ministerul Administratiei  si Internelor si de Ministerul Afacerilor Externe, si se va desfasura la Palatul Parlamentului.

In anul 2010,  Federatia Rusa a prezentat propunere de proiect in cadrul Comitetului Stiinta pentru Pace si Securitate in format NATO-Rusia (NRC-SPS), privind crearea unui cadru de cooperare in domeniul telemedicinei. Prin dezvoltarea la nivel national si utilizarea curenta a unui sistem complex de telemedicina in cadrul actiunilor de raspuns la urgente medicale si actiuni de prim -ajutor, Romania a demonstrat potentialul de a contribui la dezvoltarea unor capabilitati multinationale in domeniul telemedicinei.

In acest context, in data de  10 noiembrie 2011, Romania si-a asumat statutul de stat aliat lider de proiect, rolul de co-director din partea Romaniei fiind îndeplinit de catre domnul dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, care ocupa si pozitia de preşedinte al grupului de lucru NATO in domeniul medicinei de urgenta. Ulterior, propunerea romano-rusa a fost aprobata la nivel de experti de catre Grupul Independent de Evaluare Stiintifica iar la nivel politic de catre Comitetul pentru Politici si Parteneriate NATO. Recunoasterea relevantei acestei initiative atat pentru NATO cat si pentru Federatia Rusa, si confirmarea participarii unor personalitati recunoscute la nivel mondial in domeniul telemedicinei, din Federatia Rusa si state aliate NATO precum SUA, Franta, Spania sau Germania, profileaza evenimentul ca o initiativa romano-rusa importanta in cadrul parteneriatului NATO-Rusia, intr-un domeniu necontroversat, pragmantic si vizibil. Bugetul alocat este de  50.000 euro si va fi finantat integral de NATO, la workshop urmand sa participe aproximativ 40 de experti din structurile NATO, Federatia Rusa si din statele aliate.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati